IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA Erdogan: Likvidacija planirana, Khashoggi je bio žrtva divljačkog ubistva…

Turski predsjednik Radžep Tajip Erdogan poručio je u obraćaju parlamentu uživo da je ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija planirano danima unaprijed… Ubistvo se dogodilo u Istanbulu i moj zahtjev je da se u Istanbulu i sudi osamnaestorici uhapšenih osumnjičenika…

ANKARA:Turska, Crna Hronika, Vijesti: utorak…23.10.2018… 13: 59… ANKARA Erdogan: Likvidacija planirana, Khashoggi je bio žrtva divljačkog ubistva…

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas u Ankari da je novinar Jamal Khashoggi bio žrtva divljačkog ubistva te je poručio da Turska prati taj slučaj kao predstavnik savjesti cijelog čovječanstva…

Erdogan je ponovno izložio činjenice do kojih je došla turska istraga insistirajući sve vrijeme da odgovorni budu kažnjeni za ovo brutalno ubistvo…15 saudijskih ubica doletjelo je u Istanbul čim su saznali kad Kašogi dolazi u konzulat! Kako znamo da je ubistvo planirano? Pa imali su čak i dvojnika!!!

Zašto je ovih 15 ljudi došlo u Istanbul na dan ubistva? Po čijim naređenjima su došli? Tražimo odgovore. Zašto zgrada generalnog konzulata nije otvorena odmah nego danima kasnije? Zašto je bilo toliko nekonzistentnih izjava? Zašto se tjelo osobe za koju su priznali da je mrtva još nije pojavilo? Ako je zvanična izjava da je tjelo predato lokalnom saradniku, pitam ko je taj saradnik? Jer lokalnog saradnika nije spomenula obična osoba, nego funkcioner Saudijske Arabije. Niko ne smije ni da pomisli da je kraj ove rasprave dok se ne dobiju odgovori na sva ova pitanja”, rekao je Erdogan.

Turski predjsednik je poručio da diplomatski imunitet ne može nikoga da zaštiti od odgovornosti za ovakav zločin i da Turska neće odustati od traženja pravde za Kašogija. Zatražio je i nezavisnu međunarodnu istragu, ali upadljivo je da nijednom nije spomenuo audio- snimke poslednjih trenutaka Kašogijevog života na koje se turska istraga poziva niti je potvrdio da je novinarevo tjelo bačeno u bunar na imanju na kom se nalazi rezidencija saudijskog konzula u Istanbulu.

Čitaj još:   MEDINA: U Poslanikovoj džamiji, klanjana dženaza, ubijenom novinaru, Khashoggiju...

Predsjednik Turske kaže da razni mediji kaljaju tursku istragu iako je vođena po svim propisima.

“Sada znamo ko i zašto pokreće te kampanje, ali te kampanje neće nas spriječiti da tragamo za istinom. Iznad svega, ovo ubistvo je počinjeno u konzulatu, ali ne smije se zaboraviti da je taj konzulat u granicama Turske.

Međunarodno pravo ne može da dozvoli da se ovo ubistvo zataška pod izgovorom imuniteta. Kašogi je bio svijetski poznat novinar, što nam daje još veću odgovornost da istražimo njegovo ubistvo.”

http://iBalkan.net

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more

ANKARA Erdogan naložio zamrzavanje imovine američkih ministara pravde i unutrašnjih poslova u Turskoj…

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan naložio je zamrzavanje imovine Read more

Komentariši