MILE DODIK O SRBIMA U VOJSCI BiH…

Dodik rekao je da će se zalagati za poboljšanje statusa srpskih pripadnika u Oružanim snagama BiH jer od pet najvažnijih funkcija u ovim snagama i u Ministarstvu odbrane BiH nema Srbina, što mora biti promenjeno…

BANJA LUKA: BiH,Zanimljivosti, Vijesti, petak,11.01.2018… 16:01…  MILE DODIK O SRBIMA U VOJSCI BiH…

“Uz ovakvu strukturu Oružanih snaga BiH, srpski narod se ne osjeća sigu-rnim. Borićemo se za naša prava u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporaz-umom”, rekao je Dodik na božićnom prijemu u kasarni “Kozara”, koji je organizovao Treći piješadijski Republika Srpska puk Oružanih snaga BiH.

MILE je ocjenio da ovaj puk uspješno predstavlja srpski narod u Oružanim snagama BiH. “Međutim, nismo zadovoljni položajem našeg naroda u BiH jer smo u mnogo stvari bili skrajnuti”, rekao je Dodik.

Čitaj još:   EKSTRA Putovanja života: Mladi bračni parovi iz BiH na hadžu...

MILE Dodik je istakao da će se boriti za bolji status ovog puka u Oružanim snagama BiH. “Moramo istrajati u zahtvjima da sve naše bude vidljivo i bolje istaknuto. Poslije ukidanja Vojske Republke Srpske došlo je vrijeme da sve sagledamo, odnosno vidimo da li naš narod ove snage doživljava kao svoje, iako se sa ovom strukturom, siguran sam, srpski narod ne osjeća sigurno”, rekao je Dodik i ponovio da Republike Srpska želi i zalaže se za partnerstvo i mir sa svima.

http://iBalkan.net


Komentariši