IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prirodni afrodizijaci…

Ne, nisu one namirnice koje vam obično prodaju pod afrodizijake…

ISTANBUL: Svijet, Recepti, vijesti, nedelja, 24.03. 2019…20: 29…Prirodni afrodizijaci…

Poticanje seksualne želje nije baš ni jednostavno romantika nedovoljna – kako ne biste posezali za plavim pilulicama, pojedite nešto od ovoga… i ne, nisu one namirnice koje vam obično prodaju pod afrodizijake… 

Avokado– ova super namirnica je bogata vitaminom E koji također poznat antioksidant te vitamin B6, koji će spriječiti razvoj bolesti srca te omogućiti lakši protok krvi.

Namirnica je bogata nezasićenim masnim kiselinama koje poboljšavaju rad srca, a sve što odgovara srcu i cirkulaciji. Odgovara i vašem seksualnom životu!

Bademi– sadrže cink i vitamin E, minerale i vitamine koji po svemu sudeći dobri za seksualno zdravlje i reprodukciju. Selen će pomoći ako vas brine izdržljivost, a vitamin E potiče cirkulaciju.

Cink je mineral koji potiče otpuštanje muškog spolnog hormona jača libido.

Čitaj još:   POLICIJA, Zabranila liturgiju kod Ulcinja,protiv su lokalne vlasti i lokalna zajednica...

Banana– omiljeno žuto voće sadrži bromelain, enzim koji pospješuje muški libido.

Banane također mogu pomoći onima koji ne pucaju na “duge staze” jer kalij i roboflavin povećavaju razinu energije i izdržljivosti

Kafa – stručnjaci preporučuju konzumaciju kafe koja može muškarcima biti od velike koristi u borbi s erektilnom disfunkcijom kada u pitanju tjeskoba zbog seksualnog odnosa.

Stres i napetost mogu ostaviti traga na muškoj psihi, te su tako značajni faktori koji inhibiraju seksualne aktivnosti. Kafa može pomoći ublažiti tenzije, raspršiti stres i dopustiti “koncentriranje na posao”.

Sjemenke sezama– cink je dobar za seksualno zdravlje muškarca. Cink se nalazi i u poznatom afrodizijaku kamenicama, ali kažu stručnjaci da su sjemenke sezama sasvim dobra zamjena…

http://iBalkan.net

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   RODITELJI UKOPALI I SAHRANILI SINA, POSLIJE 4 MJESECA IM JE USLIJEDIO JEZIV POZIV: "Ja sam, Enis"... Bosnu i dalje TRESE ovaj nemili događaj... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši