IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRVI PLAĆENI UBICA U SRBIJI: Krenuo na gazdu ali PIŠTOLJ JE ZAKOČIO (drugi nastavak)…

Pred kraj odmora, Bojović mu je predložio da likvidira jednog čovjeka sa kojim je “imao probleme”…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, subota, 30.03. 2019…20: 59…PRVI PLAĆENI UBICA U SRBIJI: Krenuo na gazdu i PIŠTOLJ JE ZAKOČIO (drugi nastavak)… 

“Dva mjeseca kasnije ponovo sam otišao na Tajlan kod Bojovića. Odnio sam mu 120.000 maraka, koje mu je poslao brat Zoran.Bio sam na Tajlandu dvije nedelje. Tada mi je Bojović pomenuo sve svoje neprijatelje…

Prvo tog Tomislava Mihailovića, zvanog Toma Gibanica, koji se u Čačku isto bavio zelenašenjem. Njih dvojica su se navodno sukobili zbog nekih 15.000 maraka zajedničke kamate. Zatim i Čačanina Mikicu Velimirovića, koji im je bio zajednički prijatelj, ali je prešao na Tominu stranu”, ispričao je on.

Bojović je navodno imao problem i sa izvesnim Vladom G. i sa izvijesnim Rikijem, koji ga je ranije upucao u noge. Iznenađujuće što je za neprijatelja počeo da smatra i Dragana Drobnjaka.

“Rekao mi je i da je on promijenio stranu, da je stao uz Tomu Gibanicu, kao i da je Mikica Velimirović sada “organizator cjele operacije” protiv njega. Bio je jasan:”Jedini izlaz je likvidacija Mikice Velimirovića”, pričao je Nikolić.

Bojović je Nikoliću obećao novac ovo ubistvo Grubača a atentat je pokušan oko dva poslije ponoći.

Čitaj još:   Aleksandar Saša ZEKOVIĆ: Policija da obustavi fotografisanje građana...

“Ja sam potrčao prema njemu i zapucao. Ispalio sam pet metaka. Raznio sam mu pola lica. Pogodio sam ga i u ruku i u kičmu, ali je preživeo”, ispričao je Nikolić.

Nikolić na suđenju koje je kasnije uslijedilo nije priznao pokušaj ubistva Grubača ali je tvrdio da ga je Bojović zvao poslije tog pokušaja da mu kaže da žrtva misli da ga ja on upucao. Zbog toga je od izvesnog Vlade iz Zemuna uzeo dva “kalašnjikova” i dva pištolja, koje je držao u svom stanu.

Sledeća ponuda Bojovića bila 30.000 maraka da ubije Mikicu Velimirovića. Prvo je otišao do diskoteke gdje je ovaj izlazio i vidio njegov “mercedes”. Čekao ga je u žbunju tri sata, a onda primijetio dvojicu koji ulaze u kola.

“Bio sam siguran da je jedan od njih Velimirović. Otkočio sam “kalašnjikov” čiji je okvir bio pun municije. Onda sam potrčao, vozilo je krenulo u rikverc. Dotrčao sam do vozila, do vozačevih vrata. Bio sam na dva metra od njih kada sam počeo da pucam.. Ispalio sam cio šaržer… Onda sam počeo da bježim gradskim bedemom do mijesta gdje sam parkirao automobil. Usput sam bacio “kalašnjikov”… Bojović mi je ranije rekao da obavezno bacim oružje, da bi i policija pronašla nešto. Poslije sam bacio i rukavice, koje sam nosio da na oružju ne bi ostali moji otisci i tragovi. Odmah sam se vratio u Beograd”, pričao je Nikolić…

Čitaj još:   PRVI PLAĆENI UBICA U SRBIJI: Naređenja iz Kejptauna… (četvrti nastavak)


(treći nastavak ide narednog dana)

(Kurir.rs/Ekspress/Tamara Marković- Subota/Foto: Profimedia)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši