OTAC MU JE BIO BEG, A MAJKA GROFICA: MALO KO ZNA DA JE IRFAN MENSUR PROMIJENIO PREZIME,ovo je njegovo PRAVO …

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Glumac Irfan Mensur rođen je u Sarajevu, a danas živi u Beogradu, a malo ko zna rođen kao Irfan Kurić.

Njegov otac Mensur Kurić je rodom iz Niša, a potiče od begovske porodice iz Donjeg Vakufa dok mu je majka Nada Wasche potomak grofovske prodice Alaupović. S majčine strane ima češke, mađarske i hrvatske korene. Otac mu je bio musliman, a majka hrišćanka.

Poslije razvoda roditelja odlazi iz Sarajeva što doživljava veoma traumatično i teško podnosi godine provedene u Nišu kod oca i maćehe Miroslave Mime Vuković. Međutim, Mima je bila glumica, pa se preko njenih prijatelja zainteresovao za glumu i odlučio da upiše Akademiju.

Kada je maturirao preselio se u Beograd i upisao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Tada je promijenio prezime Kurić u Mensur, po očevom imenu.

Čitaj još:   VIC DANA Došla regrutna, komisija u šumu, da regrutuje pitomce za vojsku...

U jednom intervjuu je izjavio da je to učinio kako bi iza sebe ostavio nešto, kako bi stvorio jednu novu malu porodičnu lozu, te dodao da su roditelji znali za njegovu namjeru i da se nisu protivili tome.

Poznati glumac je, nedavno podnio zahtjev za bosanskohercegovačko državljanstvo. Kada su njegovi sinovi Filip i Pavle čuli da postoji mogućnost da imaju BiH državljanstvo , izrazili su želju da i oni to urade.

Iza sebe ima dva braka, sa bivšom manekenkom Ljiljanom Perovic i koleginicom Srnom Lango, kao i dva sina.

izvor: agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši