IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BLISTAV START WESTENDA ESADA GOLOŠA

Krais ober liga Frankfurt je šesti rang takmičenja u njemačkom fudbalu. Pa iako još uvijek ima ukus amaterizma, fudbal koji se igra na utakmicama ove lige, kao i kvalitet fudbalera koji nastupaju za ekipe, a i naravno finansijska primanja, već su odavno, u skladu sa vremenom, prevazišli sve što ima veze sa amaterizmom. Jedina stvar je u tome što mnogi od fudbalera koje nastupaju u ovom rangu takmičenja rade u firmama pa su zbog toga treninzi reducirani u odnosu na profesionalne fudbalske klubove i što su izostajanja fudbalera zbog poslovnih obaveza sa treninga nekako i normalna pojava. Njemačka je to. Prvo posao pa onda hobi, zadovoljstva i druge obaveze.

A fudbal je ljubav, nešto što traje od trenutka kad se zavoli pa do kraja života. I otprilike je to i filozofija Esada Gološa alfe i omega fudbalskog kluba SG Westend koji se već nekoliko sezona takmiči u Kraisober ligi Frankfurta. Klub je nastao još davne 1896. Godine ali se uvijek takmičio u nižim rangovima. Od kako je prije nekoliko godina vlasnik ovog kluba i stadiona postao Esad Gološ stvari su krenule da se mijenjaju na bolje.

Ambiciozan i efikasan, kakav je i inače u životu, nije htio, preuzimajući klub, kada se već bio zbog finansijskih problema praktično ugasio, da se zadrži samo na tome da tavori u bezirkoben ligi. Iz becirk oben lige popeo se do Grupne lige Frankfurt a odatle korak dalje do Karisoben lige. I izgleda da tu neće stati. godine njegov tim igra najbolju sezonu u svojoj istoriji.

Čitaj još:   NOVAK OPET O VAKCINI...

Na svom stadionu su i do sada bili teško osvojiva tvrdjava i za najjače protivnike. Medjutim ove sezone, praktično, ruše sve pred sobom. Nakon što su u prvom kolu ovogodišnje sezone progutali gorku pilulu minimalnog poraza od ekipe FC Tempo, na mjesto trenera dolazi upravo vlasnik i pokretač ove fudbalske priče Esad Gološ. I od tog trenutka kreće renesansa. Devet pobjeda uzastopno u deset prvenstvenih kola i kad se tome doda pobjeda u Kup utakmici onda je više nego fenomenalan učinak tima koji je na neki način naš.

Padali su redom Union Niederrad (3:1), FC Maroc (3:0), SPvgg Grishaim (4:2), FC Posavina (4:2), FV Saz Rock (6:1), najveći rival u ovom prvenstvu Turgucu Ffm (4:1), TSG Nieder Erlenbach je zaginuo u Kup utakmici (6:1), SV Heddernheim (4:2) i u poslednjem desetom kolu na svom su terenu dotukli FC Gudesding rezultatom 6:1.

Trenutno naš SG Westend Ffm zauzima drugo mjesto na tabeli sa 27 osvojenih bodova i utakmicom manje, a ispred je ekipe Turgucu Ffm sa 30 osvojenih bodova, utakmicom više i jedinim porazom koji mu je nanio upravo Westend.

U narednom kolu SG Westend gostuje sedmoplasiranoj trenutno na tabeli Cocordiji a dva dana kasnije igraju, takodje kao gosti, utakmicu Kupa protiv ekipe Sachsenhause.

Čitaj još:   SARAJEVO: Skokovi u vodu na Bentbaši, pobjednik Evald Krnjić iz TUZI- Crna Gora... (foto i video)

Pratićemo naravno dješavanja u Krais ober ligi Frankfurt jer jedan naš klub, u kojem igraju i nekada prvotimci Novog Pazara Mirsen Mehmedović, Fuad Salihović I Hamza Hazirović, juriša na ulazak u viši rang. Esadu Gološu i njegovom timu želimo da nastave sa sjajnim igrama i pobjedama.

http://ibalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

Komentariši