IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS: SRPKINJA SA BEBOM ZAROBLJENA U NJEMAČKOJ, Trebala da se ukrca na voz, otpočeo teroristički napad i pale prve žrtve… (foto i video)

Srpska državljanka I. S. ostala je zarobljena zajedno sa svojom bebom na železničkoj stanici u Haleu koja je blokirana zbog teroristićkog napada…

HALE: Regija, Crna HronikA, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda 10: X, 21: 59… HAOS: SRPKINJA SA BEBOM ZAROBLJENA U NJEMAČKOJ, Trebala da se ukrca na voz, otpočeo teroristički napad i pale prve žrtve…

Ona je trebalo da krene vozom za Berlin, a potom uhvati let za Beograd. U pucnjavi ispred sinagoge u nJemaćkom gradu Haleu ubijene najmanje dvije osobe. Policija je potvrdila da je priveden napadač Stefan  Baliet (27), a zatvoreni su dijelovi grada, kao i železnička stanica na kojoj se nalazi Srpkinja (35) sa bebom u naručju koja treba da uhvati voz za Berlin, kako bi se avionom vratila za Srbiju.

– Došla sam na železničku stanicu u Hale, kako bih uhvatila brzi voz za Berlin, odakle imam let za Beograd. Došla sam ovde oko jedan sat, a minut pre polaska voza javili su da je železnička stanica zatvorena zbog pucnjave koja se dogodila u gradu – izjavila je za Telegraf I. S. koja se igrom slučaja našla u gradiću, ne sluteći da će se sasvim običan dan i rutinsko putovanje protvoriti u dramu.

– Preko Tvitera smo videli šta se događa, da je u toku pucnjava ispred obližnje sinagoge i da su zbog toga zatvoreni sva važna mjesta, među kojima i ova stanica. Nisu dali nikom ni da uđe, ni da izađe odavde. U ovom trenutku, puštaju putnike da dolaze i odlaze, ali vozovi i dalje ne saobraćaju – dodala je.

Čitaj još:   STIŽE NAM PRVI SNIJEG UZ PAD TEMPERATURE, PRED NAMA JE HLADNA NEDELJA... (foto)

I. S. je “zarobljena” na železničkoj stanici sa bebom u naručju, a u trenutku kada smo je zvali, imala je dva i po sata vremena do leta za Beograd. Pošto je bilo evidentno da neće stići u Berlin, niti na avion, kontaktirala je avio prevoznika, ispričala šta se desilo sa namerom da odloži let, ali su joj rekli da karta neće važiti.

– Beba je dobro, spava sve vreme, nije ni svesna šta se događa – zaključila je I. S. razgovor ipak uz osmjeh.

Pucnjava u Haleu dogodila se u ranim popodnevnim časovima, u kojoj su život izgubile dvije osobe. Napadač je ispalio nekoliko hitaca iz puške, prilikom čega je ranio još nekoliko osoba, a oko zgrade postavio eksploziv...

Izvor Agencije

Čitaj još:   "DOKLE IDE BEZOBRAZLUK" iz BEOGRADA: Aleksandar VUČIĆ optužio premijera i predsjednika CRNE GORE- Manite se domaćinstva, nije nam do vašeg mora i planina... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši