IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BLIZU SANDŽAKA Aerodrom Lađevci- “Morava”: Prvi let 1. decembra, zna se i gdje… Prvi let 1. decembra, zna se i gdje…

Aerodrom “Morava” nedavno je transformiran iz vojnog u civilni, od velikog je značaja za Sandžak, Novi Pazar kao i središnji dio Srbije…

NOVI PAZAR (KRALJEVO) : Sandžak, Ekonomija, Putovanje, Zanimljivosti, vijesti, utorak 15: 10… 17: 52… BLIZU SANDŽAKA Aerodrom “Morava”: Prvi let 1. decembra, zna se i gdje…

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić potvrdio je za medije da će prvi avion sa novootvorenog Aerodroma “Morava” poletjeti 1. decembra. Prvi let bit će za Beč, a Grad Kraljevo je podnio zahtjeve za još nekoliko destinacija.

Predrag Terzić je rekao da su tražili da se leti ka Njemačkoj i Turskoj zbog velikih kompanija koje posluju u Kraljevu – njemačkog “Leonija” i turskog “Taypa Tekstil Giyima”.

Aerodrom “Morava” je nedavno transformiran iz vojnog u civilni. Od velikog je značaja za središnji dio Srbije jer su Novi Pazara ali i Kraljevo i obližnja Vrnjačka Banja turistički i privredni centar kraja.

Čitaj još:   HIT NAD HITOVIMA: VUČIĆ- imam u porodici ŽENU KOJA JE GEJ, mnogi moji saradnici su HOMOSEKSUALCI... (foto, video)

Aerodrom “Morava”, poznat i kao aerodrom Lađevci, nalazi se u dolini Zapadne Morave, u mjestu Lađevci, na teritoriji grada Kraljeva.

Mješoviti vojno-civilni aerodrom Morava raspolaže rekonstruiranom pistom dužine 2.265 metara i modernim putničkim terminalom. Civilni aerodrom je svečano otvoren 28. juna ove godine…

Izvor: Agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Gulijev oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara... Bilo je Read more

Čitaj još:   OD KORONE MU UMRLI MAJKA I DAJIDZA, PRAVO IZ BOLNIČKE POSTELJE STAO NA PRVU LINIJU ODBRANE! Dr Đerlek za Pink: 8. juli ću pamtiti cijelog života!
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši