IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Namještali utakmice, jedne hapsili u akciji “Var”, drugi pušteni na slobodu…

Sumnjiče se za namještanje utakmica, a ovo su imena sedam osoba koje će se braniti sa slobode…

SARAJEVO: Region, Sport, fudbal, Crna Hronika, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, utorak, vijesti, 12: 11… 09: 05…  SARAJEVO: Namještali utakmice, jedne hapsili u akciji “Var”, drugi pušteni na slobodu…

Istražitelji dokumentovali koruptivne radnje sudija Ilije Živkovića i Kenana Bajraktarevića. Novac su primali od većine klubova u Federaciji BiH. Policija će saslušati i Azmira Husića, vlasnika Tuzla Citiya, a pod istragom i sudija Zoran Grbić koji je sudio utakmicu Tuzla City – Sarajevo iz prošle sezone. Ko je bivšem čelniku Nogometnog saveza BiH Ilji Dominkoviću dojavio da SIPA istražuje njegovog brata Vladimira…

Nakon kriminalističke obrade u SIPA-i, postupajuća tužiteljica odlučila je da od 12 uhapšenih a u “akciji Var”, sedam osoba pusti da se brane sa slobode, a pet ih ide u Tužilaštvo BiH. 

Čitaj još:   Vučić iz Beograda: Ponovo je čuo sve što MILO Đukanović nije rekao... (foto i video)

Mediji otkrivaju da pet osoba ide u Tužilaštvo I za njih će biti zatražen pritvor, a riječ je o Vladimiru Dominkoviću, Kenanu Bajraktareviću, Iliji Živkoviću, Anti Bilješki i Fuadu Zahiragiću. 

To znači da su sinoć pušteni da se brane sa slobode Salem Prolić, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Marko Brezović, Mario Grgić, Anto Kobaš. Oni su pristali na saradnju s Tužilaštvom i za njih će biti određene mjere zabrane.

Oni se sumnjiče za namještanje utakmica…

Izvor agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši