IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Milo Đukanović, poručio: “HAJKA PROTIV CRNE GORE ZASNOVANA BESPRIZORNIM LAŽIMA”… (foto)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je da je „hajka koja se vodi protiv Crne Gore zasnovana na besprizornim lažima“…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 31. 01. 2020…  20. 47… Milo Đukanović, poručio: “HAJKA PROTIV CRNE GORE ZASNOVANA BESPRIZORNIM LAŽIMA”…

Predsjednik Republike crne Goreje na sednici Opštinskog odbora DPS Podgorice, koja je održana u četvrtak uveče, poručio da je danas riječ o novoj Crnoj Gori, koja je samopouzdana, dostojanstvena, „koja želi partnerstvo sa svima, počev od susjeda, pa i na široj sceni, ali ne želi tutora“, prenosi danas RTCG.

Milo Đukanović je ocijenio da se debata o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, koliko god donijela neprijatnosti, pokazala kao vrlo korisna i otrežnjujuća za one koji su živeli u iluziji da je pitanje crnogorske nezavisnosti završeno 21. maja 2006. i utvrđeno članstvom u NATO Alijansi.

„Situacija povodom Zakona o slobodi veroispovesti pokazuje da je nažalost jedan velikodržavni nacionalizam i dalje veoma živahan u svojoj namjeri da potire Crnu Goru i da preuzme one ingerencije koje neupitno pripadaju svakoj nezavisnoj, suverenoj državi“, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, velikodržavni nacionalizam koji pokušava da donosi odluke umjesto crnogorskih institucija, taj samozvani nacionalizam štiti prava građana jedne nacionalnosti u Crnoj Gori umjesto nadležnih državnih institucija zaduženih da štite prava svih građana, bez obzira na njihovu vjeru i naciju i pretenduje da uređuje magistralni put razvoja Crne Gore.

„Zato, po meni, ova debata nije o Zakonu niti o imovini. Ovo je debata o državi“ istakao je Đukanović i dodao da protivnici Crne Gore ne miruju.

„Oni žive u uvjerenju da će Crna Gora kad tad nestati. Konačno, neki od najvećih crkvenih velikodostojnika i političkih lidera, izvan države Crne Gore, kažu da države nastaju i nestaju“, rekao je Đukanović i poručio da se mora pokazati nacionalna odgovornost i svi nesporazumi potisnu u drugi plan kada je u pitanju „odbrana naše državne kuće“.

On je podsjetio da tamo gdje su „svještenici SPC barjačili, tamo najčešće Srba više nema, ili ih ima mnogo manje nego što ih je bilo prije nego što se crkva latila političkog posla“.

Čitaj još:   MILO Đukanović negirao tvrdnje Nacionala o umješanosti u ubistvo Pukanića... (foto)

Pod plaštom priče o Zakonu i potencijalnom otuđivanju imovine i po tom osnovu ugroženosti jedne srpske nacionalne zajednice u Crnoj Gori vodi se vrlo perfidni i vrlo opasni rat protiv naše države, mnogo je i onih u Crnoj Gori koji povedeni idejom da promijene vlast, bilo da je riječ o opoziciji, bilo onima koji su od devedesetih godina radili protiv Crne Gore, ili drugi koji su formirani kao navodno nezavisni procrnogorsko orjentisani, a danas su na pozicijama štampane Svetigore i rade sve što su radili i zakleti protivnici Crne Gore“, rekao je Đukanović.

„Dakle, ovde nije riječ o nekom presjedanu koji želi da uspostavi država Crna Gora. Ne, ovdje je riječ o pokušaju da se jednom medijskom i političkom galamom otme od Crne Gore, ili zadrži ono što se već otelo“, poručio je on.

Đukanović je podsetio da i u Srbiji ima dosta državne svojine među objektima koje koristi SPC.

„Kome to smeta, sem onome ko zna da nema ni jednog dokumenta“, konstatovao je Đukanović i dodao da Zakon nije uzrok protesta.

Čitaj još:   Milo Đukanović: Srbija i Rusija koriste SPC da potkopavaju crnogorsku nezavisnost... (foto)

„On je samo alibi za anticrnogorsku kampanju kojom se Crna Gora želi prinuditi na kapitulaciju tezama da ovdje nisu svi ravnopravni, da u Crnoj Gori postoji institucija koja je nadređena svima pa i samoj državi. U čije ime logično odlučuje stariji brat, uz pomoć onog još snažnijeg i još brojnijeg brata. Čast i maksimalno poštovanje našoj braći, i jednima i drugima. U Crnoj Gori će odlučivati građani Crne Gore! Nećemo pristati ni na kakve ucjene”, poručio je Đukanović...

izvor RTCG.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more