IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMFILOHIJE u bolnici recituje Puškinove stihove!!! (video)

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji se već dva dana liječi u Kliničkom centru Crne Gore zbog koronavirusa, stabilnog je zdravstvenog stanja što potvrđuje i njegovo recitovanje stihova čuvene Puškinove pjesme “Taljige života”, objavili su beogradski mediji.

Naime, Amfilohije, koji sa 82 godine spada u visokorizičnu grupu i koji se bori sa koronavirusom, recitovao je danas stihove Puškinove pesme “Taljige života”, u prevodu književnika Milorada Pavića.

Ova pesma prožeta je brojnim metaforama i mislima o ljudskom životu, a govori o sijedom kočijašu koji neprekidno kreće i čija se kočija ne zaustavlja.

“Lagnano kola nekad streme, iako vuku teret tih, kočijaš dobri, sijedo vrijeme, ne s’lazeć s boka, tjera njih. U kolima sjutra, sama, s vozarem goneć konje te, ugodnost, ljenost, nas ne slama”,… riječi su koje Amfilohije recituje dok leži u bolničkom krevetu.

Čitaj još:   AMFILOHIJE NE BIRA RIJEČI: "U Crnoj Gori na snazi novi fašizam u Đukanovića je ušao đavo!"

O dobrom zdravstvenom stanju mitropolita Amfilohija ne govore samo stihovi ruskog pjesnika već i današnje saopštenje Mitropolije crnogorsko-primorske.

“I ovog jutra iz Kliničkog centra Crne Gore dobijamo dobre informacije. Jutrošnji izveštaj ljekarskog tima pokazao da su svi vitalni parametri (temperatura, protok kiseonika, srčani ritam, pritisak…) u granicama normale”, navode iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Amfilohije se, kako dalje navode, zahvaljuje svima na brizi i ljubavi uz želje i molitve “da Bog uzvrati svojom ljubavlju svima darujući dobro zdravlje i napredak”.

izvor: agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more