IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Miodrag Miko ŽIVKOVIĆ: Srbi i velikosrbi… (foto)

Sve one koji učestvuju u kreiranju tako zle politike, popularišu je i zagovaraju, doživljavam i identifikujem ih kao velikosrbe…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 13. 12. 2020…15: 51… Miodrag Miko ŽIVKOVIĆ: Srbi i velikosrbi… (foto)

Piše,

Miodrag Živković, bivši politički lider Liberalnog saveza i bivši predsjednik Liberalne partije

Srbi i velikosrbi…

Ovo pišem radi lakšeg i pravilnijeg razumijevanja mojih objava i to na ovoj društvenoj mreži,ujedno ukazujući da su sva generalizovanja ovih pojmova nepravilna i ne rijetko opasna.

U svojim tekstovima ukazujem na svu pogubnost velikosrpske, svetosavske, klerikalne, hegemonističke politike usmjerene u pravcu potiranja nestanka Crne Gore kao države i nas Crnogoraca kao naroda.

Ovako jasan ali i nedvosmislen stav provejava u svim mojim objavama jer upravo žživimo u vremenu ekspanzije takve politike koja na Crnu Goru, Crnogorce i sve druge narode koji je doživljavaju svojom državom, gleda, iskljućivo kao na plijen.

Sve one koji učestvuju u kreiranju zle politike, popularišu je i zagovaraju, doživljavam i identifikujem kao velikosrbe.

Čitaj još:   Miodrag Miko Živković: Podrška Adnanu Čirgiću, ovako počinje zlo... (foto)

Za razliku od njih, koji su meta mojih kritika, u ovoj zemlji žive i Srbi koji nikada nijesu potpali pod uticaj ovog za Crnu Goru pogubnog plana i koji vole i postuju ovu našu malu zemlju, uvidjajući svu pogubnost i tragičnost jednog takvog projekta.

Neizmjerno sam srećan što medju takvim Srbima imam i značajan je i broj svojih dragih prijatelja sa kojima dijelim iste svjetonazore ovom istom zlom vremenu i onima koji ga takvim učiniše.

Zato, ne smijemo nikada generalizovati. Normalno je da nijesmo svi isti i da se razlikujemo.

Neka nam uvijek na prvom mjestu budu etičke, a ne etničke vrijednosti, jer samo tako možemo položiti ovaj veliki istorijski ispit i sačuvati isve najveće vrijednosti ove zemlje i svih naroda koji u njoj žive.

Sve ovo napisah radi lakšeg shvatanja, da su Srbi naša braća u gradjanskom smislu, a velikosrbi naši protivnici i potencijalni neprijatelji…

Izvor Facebook profil

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   ERHAN MAŠOVIĆ fudbaler iz Novog Pazara debitovao za SRBIJU: Nije pjevao himnu “Bože pravde”, navijači ga častili uvredama... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more