IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: POVRIJEĐENOJ MELIHI M. METAK OSTAO U GRUDIMA!

NOVI PAZAR: Novopazarska policija uhapsila je Hidajeta A. (45) zbog sumnje da je u utorak pucao i teško ranio Mesudina K. (39) i slučajnu prolaznicu Melihu M. (32), a lisice na ruke su stavljene i njegovom sinu Anesu A. (23).

Meliha Muminovic (32), koja je u utorak ranjena u vatrenom okršaju zavađenih Novopazaraca, umalo je nastradala ni kriva ni dužna, i to dok je išla u vrtić po dete!

U trenutku kada je slučajna prolaznica pogođena i kada je kao pokošena pala na ulicu, telefonom je razmenjivala poruke s mužem, koji je bio na putu. Pukom srećom i brzom intervencijom hirurške ekipe u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, ona je preživela.

– Ona je danas, na sreću, bolje. Posle ranjavanja, njen suprug hitno se vratio u grad – rekli su juče prijatelji povrijeđene.

Dr Izet Tutić, poznati novopazarski hirurg, ispričao je za “Kurir” da je žena bila u teškom stanju, mnogo je krvarila, bila je u stanju šoka i uznemirena.

– Samo je ponavljala: “Šta se ovo desilo?”, a pominjala je i svoje dijete, po koje je bila pošla u obdanište. Pogođena je u desnu stranu grudi, morali smo hitno da intervenišemo, nije bilo nimalo vremena za čekanje. Uspjeli smo da zaustavimo krvarenje i da stabilizujemo stanje – kaže dr Tutić.

Čitaj još:   SANDŽAK: Uhapšene frizerke, nisu poštovale zdrastvene propise... (foto)

Po njegovim riječima, ovu pacijenkinju narednih dana očekuje još jedna operacija, kada se stanje još više popravi, vađenje olovnog zrna iz grudnog koša. Dr Tutić u utorak je operisao i muškarca M. K. (39), koji je bio meta napada. On je pogođen sa dva hica u karlicu.

Nekoliko sati posle obračuna, otac i sin , koje policija sumnjiči da su učestvovali u pucnjavi, a zatim pobjegli, predali su se policiji. Ocu. na teret se stavlja ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja, a njegov sin se tereti za nasilničko ponašanje.

Kao motiv pucnjave pominje se tuča od prije mjesec i po dana u kafani čiji su vlasnici osumnjičeni. Tada je prebijen blizak rođak juče upucanog M. K., koji je završio u bolnici. Navodno, sukob iz kafane prenijet je na društvene mreže.

Protiv Hidajeta je tada podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, a mladić je zbog teškog zdravstvenog stanja transportovan za Klinički centar Kragujevac. Nakon toga je počeo da tinja sukob rođaka mladića sa Hidajetom i njegovim sinom, tvrdili su da će se kad-tad osvetiti, upućivane su obostrane prijetnje, sve dok se u utorak nisu i sreli na ulici i riješili da se obračunaju.

Poslije nekoliko sati u bjekstvu, Hidajet i Anes su se u pratnji advokata predali, a po nalogu nadležnog tužioca određeno im je zadržavanje do 48 sati. Hidajet se tereti za teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja, a Anes za nasilničko ponašanje.Izvor: Večernje novosti.

Čitaj još:   BRAVO: PAZARKA EMINA MURTEZIĆ, PRIKUPILA DVA KAMIONA POMOĆI ZA DJECU SIRIJE... (foto, video)

izvor: agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more