IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ULIČNI RAT HULIGANA: Uhapšeni nakon napada na Donju Mahalu terorišu grad, EVO IMENA! (foto i video)

Policijska uprava Mostara je saopćila da je privela deset “izgrednika”, koji su sudjelovali u neredima, svi uhapšeni koji su zadržani na ispitivanju su pripadnici “Ultrasa” potresaju glavni grad Hercegovine…

MOSTAR: BiH, Crna Hronika, Vijesti, nedelja, 25.04.2021.…13: 49… ULIČNI RAT HULIGANA: Uhapšeni nakon napada na Donju Mahalu terorišu grad, EVO IMENA! (foto i video)

Piše: Istraživački tim “SB”

Mostar je sinoć bio poprište teškog incidenta, masovnog sukoba kojeg su inicirali pripadnici, odnosno huligani, navijačke grupe “Ultrasi” koji podržavaju Nogometni klub “Zrinjski”.

Ovo nije prvi incident kojeg su “Ultrasi” izazvali posljednjih mjeseci, ali je po žestinu, masovnosti i posljedicama jeste najteži do sada. Podsjetimo, 8. avgusta prošle godine, na dan kada se trebao igrati gradski derbi između “Zrinjskog” i “Veleža” pedesetak pripadnika “Ultrasa” opremljeni palicama, pirotehničkim sredstvima, prešli su preko Starog mosta i ušli u Fejićevu ulicu gdje su ostavili pustoš na radnjama, zanatskim objektima. 

Policija je interevenirala sa zakašnjenjem, nakon čega su se svi ti vandali razbježali. Iza njih su ostali polupani prozori radnji, jedna od njih je bila zapaljena bakljom, a jedan od radnika je povrijeđen u fizičkom napadu.

NIKO OD UHAPŠENIH SE NE SJEĆA RATA!

Policijska uprava Mostara jutros je saopćila da je privela deset “izgrednika”, odnosno osoba koje su sudjelovali u neredima. Prema izvorima iz medija svi uhapšeni koji su zadržani na ispitivanju su pripadnici “Ultrasa” i svi su oni učestvovali u brojnim incidentima neredima (uključujući i pomenuti  vandalizam u Fejićevoj ulici prošlog augusta) koji su posljednjih mjeseci i godina potresali glavni grad Hercegovine.

Čitaj još:   HOROR: Pijan se autom zabio u ljude na granici Italije i Austrije, najmanje šestero mrtvih

Imena huligana koji su sinoć uhapšeni tokom sukoba u Donjioj Mahali su: Martin Lončar (1993), Armin Karalić (1999), Mirsad Murati (2002),  Nikola Crnjac, Joško Milić(1997), Luka Krezić (1994), Damir Drežnjak  (1997) i Renato Zelčić (1999). 

Policija je ispred mosta pronašla parkirana dva autmobila koje su koristili “Ultrasi” uoči započinjanja huliganskog pira. U jednom od automobila marke “Passat” pronađene su četiri drvene palice dugačke jedan metar, što dodatno govori da je cijela akcija navijačkih huligana bila planirana i “logistički” obilato osigurana. Vlasnik automobila je Josip  (Lucijana) Milić.

Mario Kordić, gradonačelnik Mostara oštro je osudio “sinoćnje divljanje huligana i napad na privatnu imovinu i građane u naselju Donja Mahala”. On je zatražio od MUP-a da što prije izvijesti javnost o sinoćnjim incidentima i da kazne sve vinovnike.

Kordić je uvjeren da se ovakvi incidenti više nikada neće ponoviti u Mostaru.

Ozbiljan izazov za gradonačelnika, policiju i sve druge institucije u gradu stiže već za desetak dana kada se u Mostaru igra “vrući” gradski derbi između “Veleža” i “Zrinjskog”. Hoće li kolovođe nasilja i vandalizma, lideri “Ultrasa”, ovaj nogomenti događaj dočekati na ulicama Mostara, ili tamo gdje im je već odavno mjesto-u zatvoru?! 

izvor (SB)

Čitaj još:   TEŠKA NESREĆA U SRBIJI: Ima mrtvih, vatrogasci i Hitna pomoć ne mogu da izvuku povrijeđenje zbog rojeva pčela... (foto)
BIH MOSTAR: DANAS 452. TRADICIONALNI SKOKOVI SA STAROG MOSTA…

U Mostaru će se danas održati tradicionalni, 452. po redu Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more