IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRERANI Odlazak Admira Mulamekića boli Gusinje i Crnu Goru…

U vremenu kada nedostaje humanosti i čovječnosti duboko mnoge pogodila vijest o smrti Gusinjanina Admira Mulamekića koji je radio kao Sekretar za finansije opštine Gusinje…

GUSINJE: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 16.05…11.54… PRERANI Odlazak Admira Mulamekića boli Gusinje i Crnu Goru…

Iz Istanbula je stigla tužna vijest– srce Admira Mulamekića iz Gusinja prestalo je da kuca u 29. godini.

Mulamekiću je u bolnici u Bijelom Polju, tokom priprema za transplantaciju bubrega, a prilikom ugradnje centralnog venskog katetera, oštećena glavna arterija. Zbog toga je dva mjeseca bezuspješno liječen u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici.

Admir je, prije mjesec i po dana, oporavak nastavio u bolnici Acibadem u Turskoj.

Iako su ljekari bili zadovoljni tempom oporavka, njegovo stanje se posljenjih dana pogoršalo.

Nakon vijesti da je mladom Gusinjaninu potreban novac za liječenje, dijaspora iz Amerike je u martu, za samo dva dana, skupila je 250.000 eura.

Nažalost, Admir je izgubio bitku sa bolešću…

Admir Mulamekić je ulagao svoj lični autoritet i lični angažman za cilj građanske i multietničke Crne Gore.

Njegove nedovršene životne intelektualne staze bile su bliske Aristotelovim shvatanjima da je „zadatak svakog pravog intelektualca da osigura pobjedu istine i pravde nad neistinom i nepravdom.

Čitaj još:   GORAN SE KRIJE PO SRBIJI: Talijani, traže Crnogorca ukrao dijamante, OJADIO šeika Hamada bin Abdulaha za 7 miliona eura... (foto)

“ Njegov način života bio tako dinamičan, a interesovanja tako raznovrsna da to izgleda gotovo nevjerovatno. Imao je svoj ključ za razumijevanje, svih ljudi i uvjek je u njima pronalazio samo ono dobro. Admir Mulamekić je bio veliki insan.

On je to bio zbog znanja i iskustva koje je imao, ali zbog hrabrosti, mudrosti, dosljednosti i mjere tako karakteristične za njegovo učešće u javnom i političkom životu ne samo Gusinja već čitave Crne Gore. I najviše, zbog dostojanstvenog načina na koji je sve to nosio.

Njegova briljantna ličnost je sve mlade učila i podsticalada i na mnogim drugim intelektulanim poljima i važnim stvarima– prije svega da otvoreno razmišljaju, dostojanstveno se nosio sa teškim situacijama. Admir Mulamekić da volio pravdu, i pravo podsticao je druge da uče i da vjeruju u osnovna ljudska prava, i da ih u svakom poslu kojim se bave, uvek brane od neprava.

izvor analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more