IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJGORE ŠTA RADE SRBI NA MORU: „Paprika turizam…“ (foto)

“Paradajz turizam” možda nije ono što je bio, ali da li ste čuli za “paprika turizam”? Da, i to je srpski “izum”…

BEOGRAD: Regija, Putovanja, vijesti… četvrtak, 01.07.2021…00.14… NAJGORE ŠTA RADE SRBI NA MORU: „Paprika turizam…“ (foto)

Iz jedne naše turističke agencije otkrili su nam da im jedan od glavnih problema sa grčkim ugostiteljima srpski turisti prave zbog– paprike.

Kako kažu, ne hvataju svi septembarske termine samo da bi uživali u toplom moru i plažama bez gužve, neki su tu prepoznali i dodatnu korist.

„Autobus usput stane u Leskovcu, tu kupe papriku u džakovima. I onda odmor iskoriste i za pečenje paprike– ne na plaži, već u apartmanima u Grčkoj“, smije se naš sagovornik i pojašnjava nam kako „paprika turizam“ onima koji ga praktikuje zapravo donosi višestruku korist.

Prvo, ljetuju po gotovo nerealnim cijenama– poznato je da su sve to desi krajem septembra aranžmani nekoliko puta niži nego u sezoni.

Čitaj još:   POTPUNI RASPAD SISTEMA U DRŽAVI SRBIJI: Vulin ucjenjuje Anu Brnabić?! (foto, video)

Drugo, ne gube vrijeme za tradicionalno pripremanje zimnice.Treće, možda i ključno, ne troše svoju, već grčku struju za pečenje paprika, što i značajno olakšava račun za taj mesec.

Grčki ugostitelji su, navodno, svjesni šta se dešava, ali nemaju rešenje. Ipak, sigurno je da im „paradajz turizam“ više nije najveća noćna mora kad su Srbi u pitanju.

Od žalbi koje stižu na račun ponašanja srpskih turista, daleko ispod te je ona na račun tinejdžera koji pod stolom hotelskog restorana isto da dolivaju u čaše sok i pivo kupljene u obližnjem supermarketu. A da ne govorimo o onim bezazlenim lubenicama i sendvičima na plaži…

Izvor Nova.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more