IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TREĆI TROFEJ: Ajkule potopile Amerikance, osvojili Svjetsku ligu… (foto i video)

Vaterpolisti Crne Gore osvojili su Svjetsku ligu, treći put u istoriji, pošto su u finalu savladali Sjedinjene Američke Države u Tbilisiju 9: 8. Crnogorska reprezentacija je najbolja bila i u Podgorici 2009. i Budimpešti 2018. godine …

TBILISI: Svijet, Sport, vijesti… četvrtak, 01.07.2021…19.34… TREĆI TROFEJ: Ajkule potopile Amerikance, osvojili Svjetsku ligu… (foto i video)

Golovima Ivovića i Spaića Crna Gora je dobila prvu četvrtinu 2:0, a moglo je da bude ubjedljivije da su “ajkule” iskoristile dva vezana napada sa igračem više.

Amerikanci su to kaznili na startu druge četvrtine i preko Dauba i Haloka vratili stvari u egal.

Perković je pogodio za 3: 2, da bi Ivović drugim golom vratio dva gola viška 4: 2. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a “jenkiji” su odmah na početku nastavka zaprijetili. Daub je opet pogodio i smanji na 4: 3, a onda je Kandić u narednom napadu istom igraču odbranio peterac.

Crna Gora se do sredine treće dionice mučila u napadu, kada je Banićević izborio peterac, koji je u gol pretvorio Ivović 5: 3.

Čitaj još:   VRHUNAC RS- a: Nasilje u Skupštini, zbog NATO- a, Ministar policije, udario Stanivukovića i nazvao ga majmunom... (foto i video)

Petković je prvi put donio plus tri, da bi Amerikanci nakon toga reagovali i prišli na 6: 5. Ivović je , međutim, četvrtim golom vratio mir uoči posljednjih osam minuta.

As Pro Reka je petim golom, drugim iz peterca, povisio na 8: 5 na startu četvrte dionice. Međutim, Amerikanci se nisu predavali, pa su sa dva vezana gola (Huper i Halok) prišli na 8:7, tri minuta prije kraja.

Matković je odbio nalet “jenkija” 9: 7, minut i po prije kraja i trasirao put ka pobjedi. Daub je smanjio na 9:8, ali su “ajkule” u posljednjih pola minuta sačuvale vođstvo i stigle do trofeja.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Aleksandar Ivović sa pet, Marko Petković je postigao dva, a po gol Vladan Spaić i Dušan Matković.

U američkoj selekciji Hanes Daub je postigao tri, Ben Halok dva, a po gol Aleks Bouen, Maks Irving i Džoni Huper…

izvor rtcg.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more