IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSA Bečić biće jedan je od govornika u Potočarima na 26. godišnjici genocida u Srebrenici… (foto i video)

Mediji u BiH: Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, jedan je od planiranih govornika na 26. godišnjici genocida nad Bošnjacima ”Sigurne zone Ujedinjenih naroda” Srebrenica i ukopu identifikovanih žrtava genocida iz jula 1995…

POTOČARI: BiH, Zanimljivosti, vijesti… subota, 10.07.2021…19: 44…ALEKSA Bečić biće jedan je od govornika u Potočarima na 26. godišnjici genocida u Srebrenici… (foto i video)

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, jedan je od planiranih govornika na 26. godišnjici genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone Ujedinjenih nacija” Srebrenica i ukopu identifiikovanih žrtava genocida iz jula 1995. godine, saznaje portal Politički.ba.

U Memorijalnom centru Potočari sjutra će se održati komemorativni skup i biće klanjana dženaza i obaviti se ukop još 19 žrtava genocida u Srebrenici.

Osim njega, organizatori su predvidjeli i obraćanje ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erika Nelsona, kao i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, iza toga predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, ministra vanjskih poslova Irana Javada Zarifa, predsjednika Tribunala u Hagu Carmela Agiusa, pa ministra vanjskih poslova Sjeverne Makedonije, Bujara Osmanija, i komesara za proširenje Evropske unije  Olivera Varheljija…

Čitaj još:   PODGORICA: SKANDAL- U Cineplexx stiže srpski film ''Opkoljeni'', koji slavi ČETNIKE (video)

Većina ovih govornika obratiće se posredstvom video linka.

Poruku šefa iranske diplomatije pročitaće njegov specijalni izaslanik, nekadašnji ambasador ove države u BiH Muhamed Ebrahim Taherian.

Prema spisku govornika, koji je politicki.ba imao na uvid, Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine obratiće se okupljenima u Potočarima.

Za govornicu će stati i Kada Hotić, predstavnica majki Srebrenice, kao i Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacioog odbora za obilježavanje 11. jula 1995, te Muhamed Avdić, predstavnik porodica koje još uvijek traže svoje najmilije.

Alice Nderitu, podsekretarka UN-a i specijalna savjetnica generalnog sekretara za prevenciju genocida obratiće se posredstvom video linka.

izvor Standard.co.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more