IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović: Nijesam dobio poziv za Cetinje, išao bih BEZ obezbjeđenja… (foto)

Dritan Abazović kazao je da ustoličenje mitropolita crnogorsko- primorskog Joanikija treba da se desi 4. septembra…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… četvrtak, 12.08.2021… 00: 44 DRITAN Abazović: Nijesam dobio poziv za Cetinje, išao bih BEZ obezbjeđenja… (foto)

Dritan Abazović kao i premijer Zdravko Krivokapić, ističe da mu nikakvo obezvjeđenje neće trebati prilikom dolaska na Cetinje, poručujući da se osjeća lijepo i komotno na svakom mjestu…

“Razumijem da u Crnoj Gori postoje brojni ljudi, politički subjekti i određeni centri moći koji žele svaku situaciju iskoriste da dodatno polarizuju društvo i elektrizuju atmosferu, možda i izazovu inicidente. Ova država samo mora garantovati bezbjednost i to građana i obezbijediti vjerske slobode.

Crna Gora je dobila novog mitropolita, proces ustoličenja mora da se desi. Ne ulazim u vjerski kontekst, ali govorim u ime Vlade da će država učiniti sve da taj događaj protekne mirno i pozivam sve građane da događaj protekne mirno i dostojanstveno”, istakao je Abazović, odgovarajući na pitanje novinara nakon konferencije za medije Savjeta za borbu protiv korupcije.

Komentarišući izjavu premijera Zdravka Krivokapića popis najvjerovatnije neće biti održan ove godine, Abazović kaže da nema uslova da se to desi.

Čitaj još:   DRITAN Abazović, pokušava da spriječi dolazak dijaspore na glasanje 2. aprila!!! (foto)

“Nema tehničkih uslova da se popis održe do kraja ove godine. Što se tiče reakcije DF-a, njima nije prvi put da upućuju takve poruke, pa ne bih komentarisao”, dodao je Abazović.

Na pitanje kako komentariše to sto je premijer Zdravko Krivokapić indirektno najavio osnivanje partije, Abazović odgovara da bi to srušilo koncept ekspertske Vlade.

“Svi imamo ustavno pravo da se udružujemo, pa i politički i to pravo ne može da se uskrati, pa ni premijeru. Ono što sam najavljivao jeste, ukoliko bude osnovao stranku, to ruši koncept ekspertske Vlade. Imaćemo novi politički momenat”, naglasio je on.

Na pitanje kako komentariše nastavak nelegalne gradnje predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, Abazović je rekao da on mora da bude svjestan radnji koje preduzima.

“Ako je ovo besudna zemlja sad, ne znači da će za određeni vremenski period biti ovako. Da ne bude da nije upozoravan on, ili bilo ko drugi – takve aktivnosti moraju da imaju određenu posljedicu”, istakao je Abazović.

Prema njegovim riječima, državne institucije su neažurne po pitanju rješavanja ovih slučajeva.

Čitaj još:   ULCINJ: Ispred kuće Dritana Abazovića, pjevalo se: “Izađi mala...” (foto i video)

izvor Kolektiv. me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more