IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO KOMŠIĆ VIŠE NIJE IMAO KUDA: Zbog Milorada Dodika pisao NATO štabu i EUFOR- u… (foto)

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, uputio je pismo NATO štabu u Sarajevu, kao i komandantu EUFOR-a u BiH, u kojem je zatražio njihov angažman, odnosno helikoptere za gašenje požara u BiH.

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti… četvrtak, 12.08.2021… 14: 44…   ŽELJKO KOMŠIĆ VIŠE NIJE IMAO KUDA: Zbog Milorada Dodika pisao NATO štabu i EUFOR- u… (foto) 

Zahtjevi su tek jučer upućeni u Predsjedništvo BiH zbog svojevrsnog samovoljnog postupanja, mimo članova Predsjedništva…

Komšić se na taj potez odlučio s obzirom na to da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne želi dati saglasnost za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH te imajući u vidu da, po Zakonu o odbrani, sva trojica članova Predsjedništva BiH moraju dati saglasnost za angažman resursa Oružanih snaga BiH– naglašavaju iz Komšićevog kabineta.

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine dobilo je od 27. jula do 9. augusta ove godine pet zahtjeva za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH, i to u Širokom Brijegu, Tomislavgradu, Stocu, Neumu i Livnu.

Čitaj još:   ISTINA IZ PERA NOVINARKE NEVENE KOVAČEVIĆ: "Dio vlasti u Crnoj Gori i u BiH pomaže Srbiji da ostvaruje svoje aspiracije" (foto)

Zahtjevi su tek jučer upućeni u Predsjedništvo BiH zbog svojevrsnog samovoljnog postupanja, mimo članova Predsjedništva.

Naime, zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić u ponedjeljak nam je kazao da su on i generalni sekretar Predsjedništva Zoran Đerić u telefonskom razgovoru došli do zaključka da je nesuvislo slati zahtjeve, jer nema sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more