IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CETINJE: Borbena oklopna vozila na putu ka Prijestonici, situacija je napeta… (foto i video)

Cetinjani su se danas okupili na Dvorskom trgu gdje su uklonili ograde koje su postavljene oko Cetinjskog manastira, od velikog parkinga kod Ljetnje pozornice do Vladinog doma uprkos tome što Komunalna policija nije izdala dozvolu za to…

CETINJE: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti… subota, 4.09.2021… 10: 52… CETINJE: Borbena oklopna vozila na putu ka Prijestonici, situacija je napeta… (foto i video)

Kolona borbenih oplopnih vozila krenula je ka Cetinju…

Situacija u Prijestonici je napeta uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija koje bi trebalo da bude održano sjutra u Cetinjskom manastiru.

Cetinjani su se danas okupili na Dvorskom trgu gdje su uklonili ograde koje su postavljene oko Cetinjskog manastira, od velikog parkinga kod Ljetnje pozornice do Vladinog doma uprkos tome što Komunalna policija nije izdala dozvolu za to.

Čitaj još:   CETINJE: GRAĐANI PORUČUJU DA NEĆE IZDAJNIČKI PIR U SRCU CRNE GORE...

Ustoličenju Jonikija u Cetinjskom manastiru oštro se protive crnogorske nacionalne organizacije, udruženja i gotovo sve opozicione parlamentarne partije, koje su tražile da se taj čin obavi u drugom gradu.

Najavljeni su i protesti na Cetinju u vrijeme ustoličenja Joanikija, zbog čega je do sada bilo više sastanaka državnih bezbjednosnih institucija, na čelu sa Savjetom za bezbjednost i odbranu Crne Gore.

Predhodni dan je zasijedalo i Vijeće za nacionalnu bezbjednost koje je odbilo preglasavanjem prijedlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da se otkažu sva dešavanja na Cetinju 5. septembra…

izvor Standard.co.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more