IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEGELTIJA ULIČARSKIM REČNIKOM ODGOVORIO MINISTRICI TURKOVIĆ : “Neće moći Bisera, dođi i sruši ako misliš da možeš…” (foto)

Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV- a BiH i aktuelni savjetnik člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, oglasio se na svom Twitter profilu gdje je komentarisao današnje izjave ministrice Bisere Turković u vezi sa izgradnjom “svesrpskog svetilišta” na području Bosne i Hercegovine…

BANJA LUKA: BiH. Zanimljivosti, vijesti… subota, 11.09.2021… 00: 29…  TEGELTIJA ULIČARSKIM REČNIKOM ODGOVORIO MINISTRICI TURKOVIĆ : “Neće moći Bisera, dođi i sruši ako misliš da možeš…” (foto)

Ministrica Vanjskih poslova BISERA Turković danas rekla je neprihvatljivo da se takve stvari rade mimo saglasnosti državnih institucija BiH i njenih građana.

Na takvu izjavu ministrice vanjskih poslova BiH, reagovao Tegeltija: 

“Neće moći Bisera. Dođi na Gradinu, pa sruši ako misliš da možeš ili pokušaj da spriječiš da se napravi! Sa ovakvim mi treba da živimo u istoj državi”, napisao je Tegeltija.

Tegeltija je poručio da se ne trebaju čuditi kada iz RS-a dobiju odgovor da im se ne sviđa takva Bosna i Hercegovina.

Čitaj još:   PROPJEVAO BRAČNI PAR IZ HERCEGOVINE: Lažnim dojavama uzeli 460.000 KM? (foto)

“Oni bi da nam oni dozvoljavaju ili ne dozvoljavaju da pravimo svetilišta svojim žrtvama, svojim poklanim sunarodnicima. I onda se čude kad iz Republike Srpske dobiju odgovor, takva BiH- hvala, ali ne”, kazao je on.

Izgradnju “svesrpskog svetilišta” danas je najavio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zajedno sa patrijarhom SPC-a Porfirijem…

izvor (SB)

Čitaj još:   DRAMA Žena nožem napala medicinsko osoblje...
SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more