IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TATJANA Knežević- Perišić: Pozvaćemo sve u “Savez za CRNU GORU” da se suprostavimo klerikalnoj i okupatorskoj vlasti… (foto)

Predsjednica Patriotsko komitskog saveza Tatjana Knežević- Perišić je za portal Standard rekla da je ta organizacija na osnivačkoj skupštini usvojila Deklaraciju u kojoj suštinska rečenica bila: objedinjavanje procrnogorskih političkih snaga u jedan, odbrambeni blok za Crnu Goru 21.maja, tačnije za građansku, multietničku, sekularnu i suverenu državu…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 03.11. 2021… 10: 56… TATJANA Knežević- Perišić: Pozvaćemo sve u “Savez za CRNU GORU” da se suprostavimo klerikalnoj i okupatorskoj vlasti… (foto)

“Svo naše djelovanje, proteklih godinu dana je išlo u tom pravcu. Uputili smo poziv svim partijama današnje opozicije i tražili samo mjesto i vrijeme susreta –tako šest puta i na žalost, nista”, rekla je Knežević Perišić.

Ona je podsjetila da su održani neki susreti parlamentarne opozicije ali da PKS neće stojati sa strane. Ponovila je da je većina organzacija sličnog tipa kao PKS nastalo, između ostalog, kao rezultat nezadovoljstva radom dojučerašnjih predstavnika suverenističkog bloka, te da i svi rade to što mogu “bez kalkulacija, novca, interesa, samo sa srcem i građanskom pobunom na ovo što gledamo, a to je rušenje svega crnogorskog i građanskog u našoj lijepoj državi, protiv čega ćemo biti dok smo živi, bez obzira koja vlast bude upravljala državom”.

Čitaj još:   SRAMNI GRAFIT PODRŠKE VELJI NEVOLJI: U Prijepolju ispisana skandalozna poruka na bedemu... (foto)

“Stoga je PKS, sa Crnogorskim proljećem, pokrenuo stvaranje Saveza „ZA CRNU GORU“, u kojem ćemo pozvati sve one koji su proteklih godina na ulici branili pravo Crne Gore, patriotske grupe, NVO, istaknute građanske aktiviste, koji nijesu ni u jednoj partiji, da zajedno formiramo jednu političku snagu jednakih, koja bi odmah uputila poziv suverenističkim partijama i dijaspori da se organizovano suprostavimo klerikalnoj i okupatorskoj vlasti…

Naš osnovni zahtjev biće raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, u nadi da su građani uvidjeli da ova vlast ne zna da nas zaštiti, da nas ekonomski i zdravstveno oporavi, koja potire građansko obrazovanje i ukupnu crnogorsku kulturnu afirmaciju države”, saopštila je Knežević Perišić.

Ona je najavila da će PKS, postaviti rok za ispunjavanje zahtjeva, te da će krenuti u veliki građanski protest do raspisivanja izbora, jer znaju da zahtjevi neće biti ispunjeni.

“Mi smo, u svojoj suštini, građani a oni se pitaju i oni moraju da se slušaju. Demokratski je i građanski da nesposobna vlast podnese ostavku i da se da šansa drugim ljudima da isčupaju Crnu Goru iz gliba u koji je utonula…

Nacionalno je odgovorno i patriotski da budemo dostojni potomci naših predaka i da se zajedno- i nikako drugačije, izborimo za Crnu Goru svih, i da ne mogu ničiji procenti, veličina ili broj članova, biti limitirajući faktor za takav dogovor”, zaključila je predjednica PKS Tanja Knežević Perišić…

Čitaj još:   OPOMENA ZA UŽAS U KANJONU IBRA! Četiri maloljetnika sletjela vozilom u rijeku, smrskani automobil nemi je svjedok VELIKE TRAGEDIJE... (foto, video) 

izvor Standard.me   

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more