IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković: Situacija u Crnoj Gori je katastrofalna- Manjinska VLADA realna mogućnost…

U narednom periodu najrealnije očekivanje jeste da dođe do vanrednih parlamentarnih izbora, kako bi se vratio mandat građanima i kako bi građani ocijenili dosadašnji rad ove vladajuće većine i Vlade Crne Gore.

Sa druge strane, realna mogućnost jeste i manjinska vlada koja bi u periodu od 10 do 12 mjeseci pripremila vanredne parlamentarne izbore, kazala je u izjavi za Standard poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković…

”Situacija u Crnoj Gori je katastrofalna. Naime, blokiran je rad Vlade, blokiran je rad Skupštine. U Skupštini se ne usvajaju zakoni, urušava se jedan čitav sistem, radi se protiv interesa države Crne Gore, radi se preko Crkve Srbije u interesu zvaničnog Beograda, i konačno ovome se treba stati na put”, kazala je Vuksanović Stanković.

Zato je, kako ističe, vrlo važno da se kroz reformisane, ujedinjene, građanske snage obnove urušeni temelji građanske, multietničke Crne Gore, kako bi se na tim temeljima Crna Gora kroz evropski put uvela u EU.

Čitaj još:   BIO JE TO LUKSUZNI KARAMBOL "Porše", "bentli", "meklaren": Sjeo u "audi", dao gas i napravio štetu od POLA MILIONA EURA (video)

”Tamo đe joj je i mjesto. A ne u zaostalom srednjem vijeku, kakvu situaciju imamo danas”, dodala je ona.

Vuksanović Stanković je komentarišući posjetu premijera Zdravka Krivokapića Beogradu, kazala da smatra to poniženjem i urušavanjem dostojanstva suverene države Crne Gore.

”Krivokapić je trebao automatski, pošto mu protokol nije odradio posao kako treba, da se sa aerodroma vrati kako bi sačuvao dostojanstvo i čast Crne Gore. Što se tiče njegove izjave o obnavljanju kapele na Lovćenu, dok postoji jedan živ Crnogorac i Crnogorka do toga doći neće”, zaključila je poslanica SDP u izjavi za Standard. 

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more