IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ĐUKANOVIĆ: VELIKOSRPSKI NACIONALISTI SU POLOMILI ZUBE U CRNOJ GORI I TEK ĆE IH POLOMITI

I u Crnu Goru je stigao virus netolerancije, uvreda. Ni Crna Gora nije mogla odoljeti u tome što se događalo u kulturi dijaloga u regionu, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, u emisiji “Hej Sloveni” Gradske RTV. On je naglasio da su u proteklih godinu dana velikosrpski nacionalisti polomili zube u Crnoj Gori, i tek će ih polomiti.

“Vrijeme u zadnjih godinu potvrdilo je opravdanost odlučne retorike kada sam govorio da ako treba branićemo vrijednosti savremene Crne Gore i u šumi. Mislim da smo pokazali da kada imate prave vrijednosti možete ih braniti i iz opozicije. Velikosrpski nacionalizam je nasrnuo na Crnu Goru. Ipak su velikosrpski nacionalisti, u ovih godinu dana, polomili zube u Crnoj Gori i tek će ih polomiti”, ubijeđen je Đukanović.

Prema njegovim riječima na ovim prostorima imamo dvije ponude – da naše društvo vratimo evropskoj kući, a nasuprot tome tu je žilava politika koja želi da ova društva zadrži na balkanskim bespućima.

Čitaj još:   DUBROVNIK: U CENRU GRADA SA ŠEST METAKA, Upucan taksista, napadači u bijegu... (video)

“Evropska unija nije dobar poznavalac prilika na Zapadnom Balkanu. Ona se odnosi kao prema regionu gdje se podrazumijevaju evropske vrijednosti. Kada bi velikorspki projekat uspio, vodio bi ka razmišljanju o novoj konfiguraciji”, mišljenje je Đukanovića.

izvor: http://CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more