IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ĐUKANOVIĆ: VELIKOSRPSKI NACIONALISTI SU POLOMILI ZUBE U CRNOJ GORI I TEK ĆE IH POLOMITI

I u Crnu Goru je stigao virus netolerancije, uvreda. Ni Crna Gora nije mogla odoljeti u tome što se događalo u kulturi dijaloga u regionu, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, u emisiji “Hej Sloveni” Gradske RTV. On je naglasio da su u proteklih godinu dana velikosrpski nacionalisti polomili zube u Crnoj Gori, i tek će ih polomiti.

“Vrijeme u zadnjih godinu potvrdilo je opravdanost odlučne retorike kada sam govorio da ako treba branićemo vrijednosti savremene Crne Gore i u šumi. Mislim da smo pokazali da kada imate prave vrijednosti možete ih braniti i iz opozicije. Velikosrpski nacionalizam je nasrnuo na Crnu Goru. Ipak su velikosrpski nacionalisti, u ovih godinu dana, polomili zube u Crnoj Gori i tek će ih polomiti”, ubijeđen je Đukanović.

Prema njegovim riječima na ovim prostorima imamo dvije ponude – da naše društvo vratimo evropskoj kući, a nasuprot tome tu je žilava politika koja želi da ova društva zadrži na balkanskim bespućima.

Čitaj još:   VODITELJKA, VUČKU POSTAVILA ŠKAKLJIVO PITANJE: Ko radi za vas, nastao je muk u studiju i dao je sledeći odgovor... (foto)

“Evropska unija nije dobar poznavalac prilika na Zapadnom Balkanu. Ona se odnosi kao prema regionu gdje se podrazumijevaju evropske vrijednosti. Kada bi velikorspki projekat uspio, vodio bi ka razmišljanju o novoj konfiguraciji”, mišljenje je Đukanovića.

izvor: http://CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more