IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREMIJER Krivokapić bi da UĆUTKUJE

Odlazeći premijer Zdravko Krivokapić, koji još uvijek nema partiju, svjestan da su njegovoj Vladi dani odbrojani, sakriven iza saopštenja Kabineta, šalje klasično partijsko saopštenje u kojem se obrušava na opoziciju, poručujući ko treba da zaćuti i kada.

Dokazani demokrata, borac za ljudska i sva druga prava, u političkom zanosu, poruku šalje, između ostalog,  i manjinskim partijama, nazivajući ih satelitima DPS-a.

Možda se premijer ne sjeća, ali javnost pamti, da je on ne tako davno, silno želio da ti sateliti kako ih je sada nazvao, budu dio njegove Vlade.

Vrijeme je majstorsko rešeto, pa su tako i premijerove riječi i “proskule” prosijane i stigle do suštine. Krivokapić je manjine htio kako bi dale alibi da on Vladu nazove demokratskom, širokom, evropskom.

Ali, manjine se nijesu dale uvesti u to kolo, a premijerova nervoza je isplivala na površinu.

Sada, kada Vlada odlazi, manjinske partije koje je tako silno želio u Vladi, su “sateliti DPS-a”.

Čitaj još:   NEČUVENO: Ko uči djecu u igraoni, da pjevaju Veseli se srpski rode... (foto i video)

Ipak, možda nije ni to toliko čudno.

Danas će ti politički predstavnici manjinskih naroda potpisati Memorandum o saradnji sa Građanskim pokretom URA, SNP-om i CIVIS-om. Sada ti “sateliti DPS-a” potpisuju menorandum sa partijama aktuelne vladajuće većine, pa je razumljiva politička nervoza odlazećeg premijera.

Ipak, u ovom raspletu koji je započeo, Krivokapić je uvježbao političke poruke koje će sigurno koristiti uskoro, kada bude osnovao Demohrišćansku stranku zajedno sa nekoliko njegovih ministara-apostola.

Na kraju, s obzirom da je riječ o političkom saopštenju, treba reći da premijer vrlo svjesno zloupotrebljava resurse i svoju poziciju.

Premijer Krivokapić bi morao da zna da se njegov Kabinet izdašno finansira i od birača i glasača DPS-a i ostalih partija opozicije.

piše: Miraš Dušević

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more