IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

REDOVI BEZ KRAJA ZA PREMIJERU FILMA “QUO VADIS, AIDA?” U NOVOM PAZARU (foto)

Film “Quo Vadis Aida?” bh. rediteljice Jasmile Žbanić, koji govori o genocidu u Srebrenici bit će premijerno prikazan u Novom Pazaru 28. decembra.

Danas smo snimili beskrajne redove u Kulturnom Centra u Novom Pazaru…Ljudi su mirno i dostojanstveno čekali u redovima, sretni što će imati tu privilegiju da prisustvuju premijeri filma.

Direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić rekao je za Anadoliju da je sa glavnim producentom Damirom Ibrahimovićem dogovorio premijeru ovog filma.

“Spremamo poseban događaj, očekujemo dolazak Emira Hadžihafizbegovića, Izudina Bajrovića i njegovog sina, a i Jasmila Žbanić je izrazila želju da bude na premijeri. Sigurno je da će ovaj film premijeru u Srbiji doživjeti u Novom Pazaru”, kazao je Memić.

Podsjećamo, “Quo Vadis Aida” proglašen je za najbolji film na 34. dodjeli Evropskih filmskih nagrada (EFA). Jasmila Žbanić dobila je nagradu za najbolju evropsku rediteljicu, a Jasna Đuričić, glumica iz Novog Sada, dobila je nagradu EFA za najbolju glumicu u 2021. godini.

Čitaj još:   MALO O SLAMARICAMA: Mijenjaju se novčanice EURA, morate da znate, ako vam ostanu stare!

foto: Senad Senko Župljanin

izvor: http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more