IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA NAD PAZAROM: Na ahiret preselio LEGENDA ČARŠIJE, veteran– akcijaš i veliki HUMANISTA- MUSTAFA MUJO CRNIŠANIN

Danas je u Beogradu u Klinickom centru preselio na ahiret legendarni veteran – akcijaš i veliki humanitarni radnik Mujo Crnišanin jedna od urbanih legendi PAZARSKE čaršije.

İza sebe je ostavio neutješnu suprugu Nenu, sinove Dena i Dinu i svoje ćerke Berinu i Merjemu.

Bio je učesnik mnogih Omladinskih Radnih Akcija širom ex-Jugoslavije. Posebno treba napomenuti da je na svim ovim ORA bio je pod istom zastavom proslavljenih Pazarskih Omladinskih radnih brigada: “HIVZO ZEJNELAGIĆ” i “RAMIZ KOCA” i na kraju svoje akcijaške karijere učestvovao je u brigadi “VETERANA” na ORA”Ribariće- Novi Pazar 2020. i 2021.”

Mustafa-Mujo je bio voljen i kao prijatelj i čovjek , legenda PAZARSKE KALDRME, a o tome svjedoče i mnogobrojne objave na društvenim mrežama gdje se opraštaju od rah. -Muje…

Dragi naš Brate Mujo. Teško je reći da te više nema, sjećanje na tebe nikad ne može da izblijedi. Na početku i na kraju, na zemlji u dzenetu- raju, ostaje u našim srcima tuga, sjećanje i uspomene koje nas vežu za tebe. Bol nije u riječima nego u srcu gdje ćeš ostati zauvijek, voljen i nikad zaboravljen. Smrt je prekinula tvoju plemenitu dušu i zauvijek te odvojila od nas. Ali ti si druže bio, i bićeš zauvek jedan poseban insan koji je zaista od srca voleo i živeo za ovo parče Pazarske kaldrme.


Ostavio si najdublji akcijaški pečat u našoj bivšoj Jugi, i našem šeher Pazaru. Kroz svoju ljudsku ljepotu, plemenitost kojom si zračio za svog bogatog života, zauvijek ćeš ostati u srcima onih koji te iskreno vole. Ima te u našim pogledima i kada bi se neko samo malo više u naše oči zagledao, pronašao bi tebe prijatelju, druže naš. Uvijek ćeš biti u našim plemenitim i humanim akcijaškim srcima

Čitaj još:   STRAVA SCENE: U parku se isjekao po vratu i venama! (foto)


Voljeni nikad ne umiru, postoje sve dok žive i oni koji ih se sjećaju. Kada nam odlazi neko drag, ne boli samo njegova smrt, već i život koji je mogao još da traje. Boli svako sjećanje na tebe, bole fotografije sa tobom, bole akcijaška radilista kojima smo prolazili, bole riječi koje smo rekli, boli sve što nas podsjeća na tebe, posebno nas podsjećaju sve akcijaške pjesme, svi pozdravi koje smo pjevali i uzvikavali na gradilistima širom ex-Jugoslavije.
Bole me i zadnji bolesnicki dani koje smo proveli zajedno gde si ti otišao put Beograda kako mi rece: “Da riješim ovo sa srcem pa da se ponovo okupimo svi Akcijaši kako smo radili u poslednje vrijeme”

Otisao si put Beograda nasmijan a nisam znao da će nam to biti poslednji zagrljaj a ja put svojeg doma.

Na žalost opet ćeš nas okupiti ali ovaj put na put bez povratka da se pridružis našem Hiviju i ostalim Akcijašima…
I na kraju, voljeni naš Mujo Vole te Tvoji Akcijaši i svi humani ljudi sa kojima si proveo najlepše dane za života svoga.

Čitaj još:   GROBARI KOŠARKE NA DJELU

Neka ti je vječni rahmet dobri druže naš!

Senko Župljanin, Novi Pazar -Decembar 2021.

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more