IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISPOVIJEST Majke Rijalde Bajraktarević: Dijete mi je namamljeno, ne zna se prava istina… (foto)

Niko ne zna istinu pravu. Ko je dijete namamio, šta je s djetetom urađeno. Meni je telefon preplavljen porukama, ovim riječima kroz suze je počela svoju potresnu ispovijest Nermine Bajraktarević Nevesinjac, majka 17- godišnje Rijalde Bajraktarević…

SARAJEVO: BiH,Crna Hronika,vijesti,utorak, 21.12.2021…21: 12… ISPOVIJEST Majke Rijalde Bajraktarević: Dijete mi je namamljeno, ne zna se prava istina… (foto)

Podsjetimo, maloljetna Rijalda je nestala u petak, a pronađena je u nedjelju u ranim jutarnjim satima na Vilsonovom šetalištu.

Prema riječima majke, najviše zasluge idu policajcima iz Novog Sarajeva, kojima se i obratila djevojka.

Nermina Bajraktarević Nevesinjac kaže da je priča daleko dublja i da se ne zna prava istina te da iza svega stoji A. K. (identitet poznat redakciji).

“Dijete mi je namamljeno. Danima joj je ‘punjena’ glava. Radi se o osobi koja je privođena zbog droge, koja majku tuče, maltretirala je i svoje maloljetno dijete. Moje dijete su ošišali. Ne znam da li su joj dali da jede”, tvrdi Nermina Bajraktarević Nevesinjac.

Čitaj još:   TURSKA: U zemljotresu raste broj stradalih, devet osoba od čega troje djece izgubilo je život... (foto)

Uplakana majka kaže da njena kćerka nije imala novca niti da jede.

“Ostala je i bez telefona pa je zaustavila policijsko vozilo nakon čega su me pozvali u pola pet i kazali da su dijete pronašli”, kazala je majka i dodala:

“Samo bih zamolila da oni koji ne znaju ništa o meni i djetetu, bolje da šute. Jer, ja sam prošla pakao. Dok sam ja prošla pakao, oni se ‘sprdaju’ sa tim”, zaključila je Nermina Bajraktarević Nevesinjac.

izvor Radiosarajevo.ba