IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA- NAPADAČ DRŽI TAOCE U SINAGOGI Bet Izrael: Prijeti da će SVE POBITI ako mu iz zatvora ne puste sestru! (foto, video)

Policija je saopštila da je akcija u toku te su pozvali stanovnike da izbjegavaju to područje. Specijalci su okružili zgradu…

TEXAS- KOLIVILI: Svijet, Crna Hronika, Vijesti, nedelja, 16.01.2022…00: 42… DRAMA- NAPADAČ DRŽI TAOCE U SINAGOGI Bet Izrael: Prijeti da će SVE POBITI ako mu iz zatvora ne puste sestru! (foto, video)

Naoružani napadač drži taoce u sinagogi Bet Izrael u Kolivilu u Teksasu.

Policija Kolivila je prvo upozorila javnost na situaciju u 11.30 po lokalnom vremenu. U drugom tvitu dva sata kasnije objavljeno je da je situacija sa taocima još uvijek u toku.

Područje oko sinagoge je hitno evakuisano, iako lokalne vesti tvrde da izgleda da ne postoji opasnost za širu javnost.

Policija je navodno počela pregovore sa nekim u sinagogi za koga se vijeruje da je osumnjičeni.

Napadač je navodno zahtjevao da se sastane sa njegovom sestrom, Pakistankom Aafijom Sidiki, koja služi 86- godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva agenta FBI. Takođe je zahtevao da ona bude oslobođena.

Čitaj još:   TOTALNI PREOKRET: Temperature padaju za deset stepeni C, ne izlazite bez kišobrana, kiša i pljuskovi... (foto)

Incident se u početku prenosio uživo iz sinagoge za šabatsku službu kada se čulo da je naoružani napadač, navodno sa britanskim akcentom, rekao: „Ako neko pokuša da uđe u ovu zgradu, kažem vam… svi će umreti“.

“Umreću. Ne plači za mnom”, ponavljao je čovjek iznova i iznova.

Nekoliko minuta gdje se moglo čuti kako napadač preti taocima prije nego što je prekinut snimak. Nejasno je ko je omogućio prenos uživo.

Jedan od talaca bio je rabin Čarli Sajtron-Voker.

Policija i FBI okupili su se u obližnjoj školi gde su se pripremali u specijalnoj opremi. FBI SVAT tim je bio na licu mjesta i policija je zamolila javnost da ostanu unutra.

Th eJerusalem Post, Foto: Youtube prtscr / ABC News

Čitaj još:   SIPA U AKCIJI: Istraga ubistva sarajevskih policajaca, pretres Policijske stanice na Palama... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more