IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA je najljepša priča šampionata- NE TUGUJ NOĆAS GLAVU GORE…

“Problem je kad glava hoće, a tijelo ne može da izdrži”, riječi su našeg reprezentativca Branka Vujovića koje najbolje opisuju koliko smo željeli da srušimo velesilu kakva je Francuska.

Francuzi sa oporavljenim Nikolom Karabatićem, bez obzira što su postojale najave da će propuštiti susret, pokazali su zašto su toliko godina na tronu svjetskog rukometa i kolo prije kraja će pokušati da sa Danskom prođu dalje.

Ali nemamo za čim da žalimo, svjestan je toga i naš kapiten Vasko Ševaljević koji je predvodnik ovih momaka koji žive za dres reprezentacije. Falilo nam je njegovo iskustvo protiv Pijetlova sinoć, kada je isključen sredinom prvog poluvremena, jer je rukom po licu zahvatio Nikolu Karabatića. Ali ni za tim faulom ne treba da žalimo jer je kapitenski htio da pokaže da i mala Crna Gora može da igra protiv takvih šampiona i da će ih u svakom njihovom napadu dočekati odbrana “kost u kost”.

“Znao sam kakav će biti ishod tog faula”, iskren je Ševaljević.

Crna Gora je živjela san sa momcima od kojih to nije očekivala. Ali su Lavovi vjerovali u sebe i nadmašili sva očekivanja i doveli sebe u poziciju da sanjamo da možemo da pariramo najmoćnijoj rukometnoj dinastijoj XXI vijeka i da sanjamo polufinale.

Čitaj još:   ĐUKANOVIĆ- MOŽDA ZAISTA ŽELE DA SPRŽE CRNU GORU

Nisu uspjeli, ali niko nije imao šta da im zamjeri, jer su ostavili i posljednji atom snage na terenu “MVM doma”.

Komandant na golu i ubjedljivo najbolji čuvar mreže na ovom prvenstvu Nebojša Simić je i sinoć bio spektakularan sa 12 odbrana ali nije uspio da zaustavi moćne Francuze ali niko ne može jedan primljeni gol da mu zamjeri jer je ostavio srce na terenu i hvala Simke na senzacionalnim odbranama tokom cijelog ovog prvenstva.

Okrećemo se meču sa Islandom koji nam može donijeti treće mjesto u grupi i borbu za 5. mjesto i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo gdje će Vuja nastaviti da rešeta kao i do sada a Radojica Čepić izrasti u rukometnu klasu.

Kao ponosni sponzor ovih Lavova, najstarija sportska kladionica u Crnoj Gori, SBbet vam se od srca zahvaljuje što ste nam omogućili da duže sanjamo. U svim vašim daljim takmičenjima nastavićemo da vas podržamo i ponosno stojimo na dresu reprezentacije koja je postala najuspješnija generacija rukometaša Crne Gore.

Čitaj još:   NOVA PRAVILA: U CRNU GORU SE ULAZI SAMO UZ JEDAN OD OVIH DOKAZA

izvor: vijesti.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more