IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO NA POMOLU NOVI PROJEKAT: EU zagovara izgradnju autoputa prema Kosovu preko Sandžaka… (foto)

Ova odluka kako navodi Fehlinger, bila bolja za Rožaje, Ulcinj i Kosovo…

BRISEL: Sandžak, Ekonomija, vijesti, nedelja, 30.01.2022…00: 42… BRAVO NA POMOLU NOVI PROJEKAT: EU zagovara izgradnju autoputa prema Kosovu preko Sandžaka… (foto)

Gunther Fehlinger, austrijski ekonomista i konsultant za menadžment i razvoj, poručio je ranije potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću da bi najprije trebao napraviti autoput prema Kosovu preko Rožaja.

Za ovakav potez bivši generalni sekretar Unije malih i srednjih preduzeća EPP naveo je 5 razloga, a kao glavni da je to strateški prioritet NATO- a da brže stignu do Bara.

Također, ovakva odluka kako navodi Fehlinger, bila bolja za Rožaje, Ulcinj i Kosovo, a smatra da bi se ovim putem naišlo na više podrške za nastavak autoputa od Evropske investicione banke i NATO-a.

Čitaj još:   EPIDEMIJA JE IZVAN KONTROLE: Doktorica u panici- "Veliki dio građana je poludio"... (foto)

Gunther Fehlinger je od 2005. godine fokusiran na ekonomske reforme i politiku malih i srednjih preduzeća u evropskim zemljama u tranziciji, uglavnom na Kosovu, u Albaniji i Ukrajini.

On je član odbora Akcione grupe za regionalnu ekonomsku integraciju južnog Balkana, i koordinira mrežu pporeskih reformatora pod nazivom “Evropljani za poresku reformu“.

izvor agencije

Čitaj još:   ŠEŠELJ PROVOCIRA: Crna Gora je najveličanstveniji dio SRPSKE otadžbine- Krivokapić je LUTKA, visi o tankom koncu
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more