IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽIVO– POSLANICI O BEČIĆU: DF traži pauzu do petka za dogovor većine, prijetnje da će u slučaju smjene dići čitavu Crnu Goru na noge… (foto, video)

Za raspravu o smjeni glasalo je 43 poslanika, dok je 37 bilo protiv. Prijedlog za razrješenje Bečića potpisalo je 38 poslanika Demokratske partije socijalista (DPS), Liberalne partije, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije i Albanske koalicije Jednoglasno. Sjednica je kasnila dva sata.

PODGORICA: Crna Gora, vijest, ponedeljak, 07.02.2022…13: 32… UŽIVO– POSLANICI O BEČIĆU: DF traži pauzu do petka za dogovor većine, prijetnje da će u slučaju smjene dići čitavu Crnu Goru na noge… (foto, video)

Crnogorski parlament danas na vanrednoj sjednici raspravlja o predlogu za razrješenje predsjednika Skupštine Alekse Bečića. Sjednica je kasnila dva sata, a na predlog Bečića predsejedava Branka Bošnjak…

Poslanici crnogorskog parlamenta počeli su raspravu o prijedlogu za razrješenje predsjednika Skupštine Alekse Bečića

Bečić je Konatara pitao da li je ikada saopštio biračima da su spremni na koaliciju sa DPS-om i da smjenjuju predsjednika parlamenta sa DPS-om.

“Nikada to nijeste saopštili, i nijeste za to dobili mandat vaših birača. I zato je to prekrajanje izborne volje”, kazao je Bečić.

Branka Bošnjak je dala pauzu i za 13.30 zakazala Kolegijum.  

Konatar je Bečiću odgovorio da nema razloga za nervozu.

“Molim Vas i sve ostale, nemojte da branite izbornu bar ovih 20 i nešto hiljada građana koji su glasali Crno na bijelo. Dozvolite to nama. I kad budu sljedeći izbori, ti ljudi će nas glasati ili nas neće glasati. Tako funkcioniše demokratija”, kazao je Konatar.

Rekao je da je Bečić juče dao uslovno izvinjenje.

Čitaj još:   U SLUČAJU RUSKOG NAPADA: Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko odobrio... (foto, video)

“Vi ste spremni da oprostite nama što ste nas zvali izdajnici, koruptivni, kriminalci…”

Dodao je da su neki mostovi srušeni, a hoće li opet moći da se izgrade ne zna. “Ja ću pokušati da uradim sve da se ti mostovi izgrade. Hoćemo li uspjeti, ne znam..Da li su ti mostovi u ovom trenutku spaljeni? Jesu.” Apelovao je na sve da se zadrži nivo, ako je moguće, ako nije neka svaka teška riječ ostane među zidovima Skupštine.

Andrija Popović je rekao da je predlaganje pauze nepotrebna opstrukcija rada parlamenta

“Nemojte da kršite poslovnik. Mi smo usvojili dnevni red. Sjednica se može odložiti deset, petnaest minuta i to je to”, rekao je Popović

Slaven Radunović (DF) kazao je da Crna Gora na prekretnici i da od današnjeg dana zavisi u kojem pravcu će da krene.

Radunović

“Posebno je ugrožena izborna volja građana”, rekao je Radunović i poručio da teške riječi koje su izrečene prethodnih dana ne smije biti razlog da se ne razgovara.

Zatražio je pauzu i da se da prostora dijalogu “za koji ima prostora” i da se sjednica nastavi u petak u 12 sati.

“Da još jednom razgovaramno i da sve svoje ljutnje, strahove i nepoznanice razriješimo. Mi nijesmo bilo ko, mi upravljamo glasovima građana koji su za nas glasali 30. avgusta. Nikakva lična ljutnja ne smije biti razlog da damo šansu DPS-u. Ako se desi da Aleksa Bečićbude smijenjen mi rušimo mostove između sebe u parlamentranoj većini”, naveo je Radunović.

Čitaj još:   Najveću platu u Crnoj Gori danas ima Azerbejdžanac: Evo čime se bavi... (foto)

Poručio je da nema razloga da dolazi do smjene i da probaju da dijalogom riješe stvari. “Niko nije propatio za pobjedu 30. avgusta koliko DF. Mi smo se odmah pomakli svakome, puštali anonimuse na listi ispred nas. Glasali smo za Vladu po volji Ure. Ali sve to nema veze, mi smo sluge građana i dužni smo da im damo još jednu priliku”, rekao je Radunović.  

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more