IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVJETSKA LEGENDA IKODINOVIĆ STAO U ODBRANU CRNOGORSKOG VATERPOLISTE: Žao mi je MIRKA, ovo što se desilo je van svake pameti… (foto)

Ponašanje navijača Crvene zvezde, koji su vrijeđali trenera svog kluba Mirka Vičevića, žestoko je kritikovao Danilo Ikodinović.

Legenda srpskog i jugoslovenskog vaterpola svojevremeno je igrao zajedno sa crnogorskim stručnjakom.

“Iznenađen sam, Mirko je odavno postavljen za trenera Zvezde, to se znalo i nije ovo prva utakmica koju je vodio. Ja sam sa Vičevićem igrao od 1999. do 2001. u Breši, bili smo u istom klubu… Ali sada kad god je nešto teško, onda okrenemo na nacionalizam. Onda Šiptar, balija, g**nar, ustaša, je l’ tako? Kad god je frka, svaka vlast na Balkanu, a pogotovo radikalska, poseže za tim. Jer ovo nisu naprednjaci, već radikali. Oni odmah posežu za nacionalizmom, odvratno”, kaže Ikodinović za Nova.rs.

Smatra da je takvo ponašanje potpuno nedopustivo.

“Znam Mirka, igrali smo i žao mi ga je. Kotoranin je, katolik, nije važno ni da li se izjašnjava kao Hrvat, to je njegova lična stvar. Oni idu na to da čim nisi Srbin pravoslavne vjeroispovijesti, ti si manje vrijedan, muka mi je od toga. Ovo za Mirka mi je van svake pameti. Uvezano je sve jedno sa drugim, mi kada ne znamo šta ćemo, ‘ajmo nacionalizam’, i to na vaterpolu na koji dolazi manje publike nego na fudbal i košarku”, istakao je Danilo Ikodinović.

Čitaj još:   VESNA Bratić posljednjih dana mandata potpisala rješenja o dvije pravoslavne gimnazije- u iznosi 900.000 eura... (foto)

izvor: nova.rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more