IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Komšić čestitao Dan nezavisnosti Kosova: Dijelimo želju za članstvom u EU i NATO… (foto)

Predsjedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku predsjednici Republike Kosovo Vjosi Osmani povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 15.02.2022… 00: 42… ŽELJKO Komšić čestitao Dan nezavisnosti Kosova: Dijelimo želju za članstvom u EU i NATO… (foto)

U svojoj objavi na društvenoj mreži Facebook, Komšić je uputio čestitku u svoje lično, ali i u ime svih građana Bosne i Hercegovine…

Istakao je kako naša zemlja i Kosovo teže ka zajedničkom cilju, a to je članstvu u Europskoj uniji i NATO alijansi.

“Povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku predsjednici Republike Kosovo Vjosi Osmani.

“Svim građanima Republike Kosovo i Vama lično, u moje ime i u ime građana Bosne i Hercegovine želim sretan Dan nezavisnosti. Ohrabreni i obradovani unaprijeđenjem odnosa između dvije prijateljske države, uvjereni smo da će put ekonomske, političke i svake druge saradnje i prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Kosovo u skorijoj budućnosti biti od naročitog značaja za građane naših država.

Čitaj još:   ANDREJ Milović: “Uspješna” akcija DRITANA Abazovića i FILIPA Adžića, uhapsili petarde i automobile... (foto, video)

Bosna i Hercegovina i Republika Kosovo dijele zajedničke strateške vanjskopolitičke prioritete, članstvo u NATO i Evropskoj uniji. Samo zajedno i u saradnji sa partnerima koji dijele iste vrijednosti, možemo stići do svoga cilja”, istakao je Komšić.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more