IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UEFA Zbog rata u Ukrajini: Ekspresno oduzeta završnica Sankt Peterburgu i data Parizu… (foto, video)

Rusiji, točnije Sankt- Peterburgu, oduzeto je domaćinstvo finala Lige prvaka. Utakmica za europski naslov umjesto tamo igrat će se 28. svibnja na pariškom Saint- Denisu…

LION: Svijet, Sport, vijesti, petak, 25. 02. 2022… 10: 42… UEFA Zbog rata u Ukrajini: Ekspresno oduzeta završnica Sankt Peterburgu i data Parizu… (foto, video)

Najavljeno– učinjeno. Evropska fudbalska unija (UEFA) je ekspresno reagovala i oduzela Sankt Peterburgu finale Lige šampiona.

Izvršni komitet UEFA je juče brzopotezno zakazao sednicu nakon što je izbio rat između Rusije i Ukrajine, a već danas je odlučio da se finale Lige šampiona izmesti u Pariz.

Domaćin utakmice biće stadion Francuska u Sen Deniju. Meč će se igrati prema predviđenom planu, 28. maja.

UEFA se zahvalila predsjedniku Francuske Makronu i vladi te zemlje na podršci i što su se prihvatili organizacije finala zbog neočekivane promjene plana.

Čitaj još:   Stamoblski moreuz u gradu na Bosforu: Voda postala boje tirkiza... (foto i video)

Inače, engleski mediji su danima pisali kako bi završni meč Lige šampiona mogao da se igra na Vembliju, navijali su da London bude izabran, ali je juče stigla informacija da je taj plan nerealan jer će se istog dana igrati na tom čuvenom stadionu finale baraža za ulazak u Premijer ligu.

U zvaničnom saopštenju UEFA povodom promjene domaćina finala Lige šampiona stoji i odluka Izvršnog komiteta da će ruski i ukrajinski klubovi u narednom periodu, do daljeg, morati svoje evropske utakmice da igraju na neutralnom terenu.

Od klubova iz tih zemalja ostao je još samo Spartak iz Moskve u Ligi Evrope…

izvor agencije