IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FORMALNI KOMPROMIS O MANJINSKOJ VLADI CRNE GORE: Mjesto vicepremijera Bošnjačkoj stranci… (foto, video)

Manjinske partije trebalo bi da pokriju ministarstvo kapitalnih investicija, informacionog društva, ljudskih prava, te rada i socijalnog staranja…

PODGORICA: Crna Gora, vijesti, nedelja, 27.02.2022…09: 42… FORMALNI KOMPROMIS O MANJINSKOJ VLADI CRNE GORE: Mjesto vicepremijera Bošnjačkoj stranci… (foto, video)

Predstavnici Građanskog pokreta URA, SNP- a i manjinskih stranaka postigli su načelni dogovor da u manjinskoj vladi mjesto premijera pripadne GP URA, a po jedno mjesto vicepremijera SNP- u i Bošnjačkoj stranci.

Kako nezvanično saznaje Televizija Crne Gore, razgovarano je i o tome da SNP- u pripadnu resori- finansija, zdravstva, poljoprivrede, prosvjete i još jedan resor, kao i mjesto šefa parlamenta, javlja RTCG.

Manjinske partije trebalo bi da pokriju ministarstvo kapitalnih investicija, informacionog društva, ljudskih prava, te rada i socijalnog staranja. Opcija je i da budući ministar vanjskih poslova bude karijerni diplomata.

Čitaj još:   TEŽAK ŠOK ZA SRBIJU: Vučić je u Washingtonu IPAK potpisao NEZAVISNO KOSOVO, evo i dokaza... (foto)

U novoj izvršnoj vlasti bi se, prema načelnom dogovoru, dio mjesta ostavio i za nestranačke ličnosti.

U konačnoj strukturi vlada bi imala 18 resora i tri mjesta potpredsjednika.

Podsjetimo, jučer je predsjednik Milo Đukanović počeo konsultacije o mandataru za sastav nove vlade sa političkim strankama. Očekuje se da budu nastavljene najkasnije u ponedjeljak.

izvor RTCG.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more