IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZELENSKIJ POZIVA LJUDE IZ CIJELOG SVIJETA: Pridružite nam se, budite rame uz rame s našim vojnicima protiv RUSIJE… (foto, video)

NAJAVA PREDSJEDNIKA UKRAJINE: “Osnivamo ‘legiju stranaca’ za dobrovoljce”…

KIEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 27. 02. 2022… 09: 27… ZELENSKIJ POZIVA LJUDE IZ CIJELOG SVIJETA: Pridružite nam se, budite rame uz rame s našim vojnicima protiv RUSIJE… (foto, video)

ČETVRTI je dan ruske invazije na Ukrajinu.

Tijekom noći su krenuli novi žestoki napadi u okolici Kijeva. Najžešće borbe vode se u gradu Vasilkivu, 30-ak kilometara južno od Kijeva. U gradu je pogođeno veliko skladište nafte, dok je u Harkivu, prema pisanju ukrajinskih medija, pogođen plinovod.

Zapadne zemlje uvele su nove sankcije Rusiji. Neke banke isključene su iz SWIFT-a, globalnog sustava plaćanja. Najavili su i da će paralizirati imovinu ruske središnje banke, a ruskim oligarsima bit će zabranjeno korištenje financijske imovine na europskim tržištima.

Ured visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za ljudska prava (OCHCR) objavio je da je do sada u zemlji bilo najmanje 240 civilnih žrtava, uključujući najmanje 64 smrtna slučaja.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij pozvao je ljude širom svijeta da se pridruže borbi protiv Rusije.

Čitaj još:   AMERIKANCI IZRAČUNALI:"Tramp prvi lažov u historiji Bijele kuće- svaki dana izrekne šest laži"!

U jutrošnjoj izjavi optužio je rusku vojsku za ubijanje civila i pohvalio Ukrajince što imaju hrabrosti braniti se.

“Ukrajinci su pokazali hrabrost da brane svoju domovinu i spašavaju Europu i njezine vrijednosti od ruskog napada. Ovo nije samo ruska invazija na Ukrajinu.

Ovo je početak rata protiv Europe, protiv europskih struktura, protiv demokracije, protiv osnovnih ljudskih prava, protiv globalnog poretka zakona, pravila i mirnog suživota”, rekao je Zelenskij.

Zatim se obratio “svim građanima svijeta, prijateljima Ukrajine, mira i demokracije”: “Svatko tko želi pridružiti se obrani Ukrajine, Europe i svijeta može doći i boriti se rame uz rame s Ukrajincima protiv ruskih ratnih zločinaca”.

Rekao je da svi oni koji im se žele pridružiti u borbi protiv Rusije  trebaju kontaktirati atašea za obranu u ukrajinskim veleposlanstvima u svojim zemljama.

RAZVOJ DOGAĐAJA PRATITE NA iBalkan.net

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more