IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović čestitao Dan nezavisnosti BiH: Okrenimo se budućnosti i pomirenju… (foto, video)

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović uputio je čestitku zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara Biseri Turković, kao i građanima Bosne i Hercegovine…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 02. 03. 2022… 00: 42… DRITAN Abazović čestitao Dan nezavisnosti BiH: Okrenimo se budućnosti i pomirenju… (foto, video)

„Vama i građanima Bosne i Hercegovine upućujem najiskrenije čestike povodom Dana nezavisnosti. Nadamo se da će dvije susjedne i prijateljske zemlje u miru, prosperitetu i stabilnosti donositi najbolje odluke za naše građane, vođeni idejom o izgradnji prosperitetnog Zapadnog Balkana koji će biti simbol suživota, pomirenja i napretka“, istakao je potpredsjednik Vlade Abazović.

Abazović ističe da je na Zapadnom Balkanu u ovim turobnim vremenima potrebno da se okupimo oko zajedničkog interesa, a to je pristupanje Evropskoj uniji, istovremeno gradeći mostove saradnje.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Iako su dobrodošle, PROMJENE NE ZNAČE UVIJEK BOLJITAK... (video)

„Crna Gora poštuje međunarodna načela i teritorijalni integritet BiH, baštineći dobrosusjedske odnose na ZB, kao osnove daljeg napretka. Okrenimo se budućnosti i pomirenju, jer samo tako možemo napraviti korak više u izgradnji bolje budućnosti naših zemalja“, zaključio je DRITAN Abazović.

izvor KODEX.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more