IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDRAG Bošković: APOSTOLI U BERANAMA NE POŠTUJU NI ŽENE NI ZAKONE CRNE GORE

Da apostoli ne poštuju zakone države Crne Gore nije nikakva novost. Na dan kad se obilježava borba žena za ekonomsku, političku i socijalnu emancipaciju dvije stranke učesnice izbora u Beranama ne poštuju ni žene ni zakone Crne Gore, naveo je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković na Tviter.

On je kazao da su izborne liste koje su predali Socijalistička narodna partija (SNP) i “apostoli” nemaju zakonom propisan uslov učešća manje zastupljenog pola.

– Zato lista koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Bošnjačka stranka (BSCG) i Liberalna partija (LPCG) sa nosiocem liste Lidijom Kljajić je najbolji izbor za evropsko, građansko i crnogorsko Berane – ocijenio je Bošković.

On je istakao da mnogo više od svega brine ćutanje Opštinske izborne komisija koja, kako je rekao, ćuti na sva nepočinstva.

– Jer kako drugačije objasniti pojavljivanje jednog te istog čovjeka na dvije izborne liste i da to prođe OIK – upitao je Bošković.

Čitaj još:   SKANDAL: PONOVO FAŠISTIČKI GRAFITI U BERANAMA

On je pozvao Državnu izbornu komisiju da raspusti OIK i preuzme ingerencije organizovanja izbora u Beranama na sebe. Iz svega navedenog prozilazi, kako kaže, da su Ustav i zakoni u Beranama najbrutalnije pogaženi.

– Neophodno je da na vlast i u Crnoj Gori i u Beranama dođu građanske i evropske snage, koje će ovaj grad i ovu državu vratiti na pravi evropski put. Svi mi moramo dati primjer u odlučnoj borbi za potpunu ravnopravnost žena. Ovo što su ove dvije partije i OIK uradili je veliki korak u suprotnom smjeru. Zato koristim ovu priliku da ne ćutim, već da iskažem svoj stav o sve većoj degradaciji žena u našem društvu. Srećan 8. mart drage dame – poručio je Bošković na Tviteru.

izvor: pobjeda.me

Čitaj još:   SARAJEVO: Godišnjica masakra kod Gradske tržnice...
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more