IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GUBI SE SVAKI TRAG RUSKOJ NOVINARKI KOJA JE UŽIVO U PROGRAMU RAZVILA ANTIRATNI TRANSPARENT: Prvo su je zaključali u malu sobu… (foto, video)

Marina Ovsjanikova, urednica na ruskoj državnoj televiziji Prvi kanal, ekspresno se transformirala u heroja nakon što je usred centralnog dnevnika izvela antiratnu klasičnu diverziju…

MOSKVA: Svijet. Crna Hronika, vijesti, utorak, 15. 03… 14: 48… GUBI SE SVAKI TRAG RUSKOJ NOVINARKI KOJA JE UŽIVO U PROGRAMU RAZVILA ANTIRATNI TRANSPARENT: Prvo su je zaključali u malu sobu… (foto, video)

Marina Ovsjanikova se probila u studio iz kojeg se emitirao večernji dnevnik i s transparentom stala iza voditeljice Ekaterin Andreev…

Kako se vidjelo na snimku koji se počeo širiti društvenim mrežama, na transparentu je pisalo: Zaustavite rat, ne vjerujte propagandi! Lažu vas!

Ovsjanikova je ekspresno privedena i odvedena u policijsku stanicu. Terete je za ‘diskreditaciju ruskih oružanih snaga’, odnosno za krivično djelo koje je u zakon uvedeno nedugo nakon početka ruske agresije, a kojim se svima koji uopće rusku operaciju u Ukrajini nazovu ‘invazija’ prijeti drakonskim novčanim kaznama ili pak zatvorom u trajanju do 15 godina.

Njeni advokati kažu kako ne znaju gdje se Ovsjanikova trenutno nalazi.

Čitaj još:   VRIJEME IM ISTEKLO: Vučić i Dodik u problemu, mutne rabote njihovog prijatelja Verhelyija... (foto, video)

Jedan od njenih advokata, Danill Berman, rekao je kako je prvo očekivao da će Ovsjanikova ostati u pritvoru 15 dana, a da će zatim biti uhapšena te da joj prijetiti dugotrajna zatvorska kazna.

Marinu su prvo tri sata držali u jednoj sobi u sjedištu ruske televizije.

A drugi njen advokat, Pavel Chikov, rekao je kako “ne zna gdje se ona trenutno nalazi”.

  • Drže je već duže od 12 sati– dodao je, prenosi Sun…

I BBC javlja kako je novinarka sinoć privedena, no da je njen advokat nije uspio naći niti u jednoj policijskoj stanici.

Prije nego je izvela antiratnu sabotažu, Ovsjanikova je snimila i video na kojem je okrivila Putina za rat i izvinila se za rad ruske državne televizije.

  • Ono što se događa u Ukrajini je zločin, Rusija je agresor. Odgovornost za ovu agresiju leži na jednom čovjeku: Vladimiru Putinu. Moj otac je Ukrajinac, moja majka je Ruskinja, i oni nikad nisu bili neprijatelji. Ova ogrlica pokazuje da Rusija mora zaustaviti ovaj braotubilački rat– rekla je…
Čitaj još:   PODGORICA: Počelo rušenje "Lamele C"- Više stanara u zgradi, poručuju da neće izaći, policija sve blokirala... (foto, video)

  • Nažalost, posljednjih nekoliko godina radim za Prvi kanal. Prenosila sam propagandu Kremlja i stidim se toga– stidim se što sam dopustila ljudima da lažu preko TV ekrana i što sam dopustila da se građane Rusije pretvori u zombije. Nismo rekli ništa 2014. godine kad je sve počelo…

  • Nismo protestirali kada je Kremlj otrovao Navaljnog. Samo smo tiho posmatrali ovaj nehumani režim. Sada nam je cijeli svijet okrenuo leđa, a deset generacija naših potomaka neće sprati ljagu ovog bratoubilačkog rata– govori Ovsjanikova u videu koji su medijima ustupili njeni prijatelji, a na Twitteru ga je prenio i reporter FT- a Max Seddon…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more