IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Spriječen četvrti pokušaj ubistva Zelenskog? Uhapšeno 25 ruskih diverzanata

Navodno je zaustavljen četvrti pokušaj ubistva ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. U jednoj nedjelji spriječena su čak tri pokušaja atentata.

Ukrajinska protivobavještajna služba zaustavila je mogući pokušaj atentata na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, naveli su. Grupa ruskih diverzanata, predvođena agentom tajne službe, uhapšena je u gradu Užgorodu u graničnom trouglu između Ukrajine, Slovačke i Mađarske, izvijestila je agencija Unian u utorak naveče.

Osim napada na Zelenskog u Kijevu, naredba u kojoj je učestvovalo otprilike 25 ljudi uključivala je i izvršenje niza sabotažnih djela u vladinom kvartu i drugim dijelovima Ukrajine. Htjeli su se pretvarati da su pripadnici teritorijalnih jedinica Ukrajine i na taj način doći do Kijeva. Informacija se nije mogla neozavisno provjeriti, piše Bild.

Prema ukrajinskim informacijama, ruski špijunski odredi su nekoliko puta od početka rata pokušali ući u Kijev i eliminisati predsjednika.

Čitaj još:   ANKARA: Nudi 600.000 eura za informacije o crnogorskom državljaninu Mohamadu Dahlanu"...

Samo u jednoj nedjelji spriječena su tri pokušaja atentata. Prema Timesu, ruska plaćenička grupa Wagner i čečenski specijalci imali su zadatak ubiti Zelenskog.

izvor: dnevnik.hr

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more