IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ O PLAĆANJU PLINA U RUBLJIMA: Otkrio od koga nabavlja naftu… (foto, video)

Aleksandar Vučić tokom poslednjeg gostoivanja u televizijskom gostovanju komentirao Putinovu odluku da sve neprijateljske zemlje moraju ruski plin plaćati u rubljima…

BEOGRAD: Regija, Ekonomija, vijesti, četvrtak, 24. 03… 09: 38… VUČIĆ O PLAĆANJU PLINA U RUBLJIMA: Otkrio od koga nabavlja naftu… (foto, video)

Vučić o plaćanju plina u rubljima: Mi preko Omišlja nabavljamo naftu…

Tu izjavu prenijela je i ruska agencija RIA Novosti.

Vučić je za RTV rekao da je cijena nafte ponovno sinoć porasla, tokom dana je bila 118 dolara, a sinoć 122 dolara, dok je plin poskupio čak 25 posto kao posljedica odluke Vladimira Putina da se plin plaća u rubljima.

“SVE NAM TO DONOSI PROBLEME”

Veliki je problem cijeli svijet, kao i odluka oko rublji. Neki smatraju da je to genijalno u geopolitičkoj igri, da se suprotstave dolaru, juanu. Nijemci su već naveli da je to razlog za raskid ugovora. Sve to nam donosi samo mnogo problema– rekao je Vučić.

Čitaj još:   Vic dana Plavuša u zatvoru...

Dodao je da se razgovara s evropskim partnerima kako bi Srbija osigurala dovoljne količine nafte.

Pojasnio je da je dodatni problem što se nafta ne može lako prebaciti preko Crnog mora zbog osiguravajućih kompanija i nesigurnosti, a dođe li do sukoba oko Odese, to je samo dodatni problem.

  • Mi preko Omišlja, preko Hrvatske uzimamo naftu, moramo to rješavati s Evropljanima i vjerujem da ćemo riješiti. Ljudi trebaju znati da se brinemo, vodimo računa i da radimo sve što je moguće– rekao je Vučić.

On je ukazao i na problem sa pšenicom jer su Ukrajina i Rusija drugi odnosno četvrti proizvođač pšenice.

izvor Danas.rs

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   VOJIN MIJATOVIĆ O DODIKOVOM CIRKUSU: "Danas sam u Banja Luci dao izjave za ZDF, TRT, BBC, CNN, RAI i jasno poručio..." (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more