IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVO BLIJEDO IZDANJE ZMAJEVA: Edin Džeko zatresao mrežu Luksemburga u finišu utakmice i sačuvao obraz nacije… (foto, video)

Nacionalni tim Bosne i Hercegovine nastavila je sa lošom igrom, a izabranici selektora Ivayla Peteva namučili su se protiv autsajdera Luksemburga. Zmajevi su večeras u prijateljskoj utakmici na Bilinom polju pobijedili Luksemburžane rezultatom 1: 0.,,,

ZENICA: BiH, Sport, vijesti, srijeda, 30. 03. 2022… 00 38… NOVO BLIJEDO IZDANJE ZMAJEVA: Edin Džeko zatresao mrežu Luksemburga u finišu utakmice i sačuvao obraz nacije… (foto, video)

Veliku šansu Zmajevi su imali već u prvoj minuti kada je Prevljak izašao na golmana gostiju, koji je na kraju zaustavio napadača Eupena. Luksemburg je imao priliku u šestoj minut, ali spasio je Ahmedhodžić. Bohnert je odlično prošao po desnoj strani.

Demirović je u četvrtoj minuti poslao loptu preko gola. Demirović je bio još jednom neprecizan u 17. minuti. Napadač Freiburga šutirao je glavom daleko preko gola. Danilović je snažno šutirao sa 20-ak metara, no ravno u golmana Luksemburga.

Luksemburžani su imali neke opasne napade, međutim falila im je završnica. Prevljak je u 41. minuti iz dobre pozicije poslao loptu daleko preko gola. U samom finišu Nalić je izašao na golmana gostiju, ali je preslabo šutirao, a potom je čuvar mreže Luksemburga odbranio Gojaku koji je bio u sjajnoj šansi i ostalo je 0: 0.

Čitaj još:   PRIŠTINA: U Skupštini Kosova napadnut premijer ALBIN Kurti, tuča poslanika... (foto, video)

Luksemburg je imao prvi priliku u drugim dijelu. Rodriguez je uputio odličan udarac u 55. minuti, ali on je otišao malo preko gola Vasilja. Dugo se nije ništa značajno dešavalo, a prvu ozbiljniju šansu u drugom dijelu Zmajevi su imali u 77. minuti kada je izblokiran pokušaj Menala u petercu.

Nedugo nakon toga, ponovo je našem golu prijetio Rodriguez, koji je šutirao snažno, međutim ravno u Vasilja. Obraz Zmajeva spasio je Džeko. Kapiten je ušao sa klupe, i u 86. minuti je na asistenciju Miličevića postigao pogodak za 1: 0 i pobjedu reprezentacije BiH.

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more