IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOŠ Konatar: TREBA DA SE PRAVIMO DA JE SVE U REDU KAD NIJE; Martinović: PREGOVORI O VLADI LAKRDIJA… (video)

Sjednica Administrativnog odbora na kojoj je trebalo da bude glasano za razlitičita naimenovanja, prekinuta je jer poslanici nijesu podržali dnevni red.

Miloš Konatar iz GP URA na početku sjednice kazao je da u situaciji blokade parlamenta, da u situaciji kada ne mogu da se donesu zakoni od životne važnosti, da bi sjednicu trebalo odgoditi.

“Tokom marta nijesmo imali ni sjednicu posvećenu premijerskom satu, a da se pravimo da je sve u redu kad nije sve u redu… Zaista apelujem da do razrješenja blokade Skupštine mi odgodimo sjednicu”, naveo je on.

Luiđ Škrelja iz DPS- a bio je saglasan da sjednicu treba odgoditi iz više razloga, prije svega kako kaže treba sačekati dok se ne riješi parlamentarna kriza.

Predsjednik Odbora Milun Zogović kazao je da DPS danima govori da treba zakazati sjednicu Skupštine, a sada traže odgađanje sjednice Odbora.

Vladimir Martinović iz Demokrata je naveo da će podržati dnevni red.

“Ako govorimo što neko traži odgđanje, to je legitimno. Ja bih samo htio da uhvatim političku nit, zašto neko traži odgađanje, a neke kolege kažu da neće glasati. Šamaranje u političkom smislu od DPS-a prema onima kojim prekraju izbornu volju se iz dana u dan nastavlja…

Čitaj još:   CRNA GORA: Od juna do oktobra podijeljeno još preko 200 ,,zlatnih“ pasoša... (foto)

Vidjećete u danima pred nama kako će se u danima pred nama ispostavljati zahtjev za zahtjevom, ime za imenom. tako da ja razumijem zašto neki poslanici predlažu, upravo zbog neuspjeha u pregovorima i prekrajanju izborne volje. Vidite da je ovo u ovim pregovorima oko manjinske vlade, da je ovo jedna politička lakrdija. Isključivu odgovornost za krizu u CG imaju svi koji su krenuli u prekrajanje izborne volje”, rekao je Martinović.

Poslanici nijesu podržali dnevni red, pa je sjednica prekinuta. Predloženo je bilo utvrđivanje predloga liste za imenovanje jednog člana Savjeta RTCG, nastavak postupaka za imenovanje člana Državne izborne komisije iz reda predstavnika civilnog društva, nevladinog sektora i univerziteta, te člana Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, kao i imenovanje predsjednika i šest članova Žirija za dodjelu “Trinaestojulske nagrade”.

izvor: gradskiportal.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more