IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vode se žestoke borbe u regiji Lugansk: Ukrajinski vojnici digli u vazduh voz s oklopnim vozilima i ruskim vojnicima… (foto, video)

Ukrajinski borci digli su u vazduh voz s oklopnim vozilima i ruskim vojnicima koristeći eksplozivnu napravu u okupiranom južnom gradu Melitopolju, saopćile su ukrajinske snage teritorijalne obrane…

LUGANSK: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 18. 05. 2022… 18: 58… Vode se žestoke borbe u regiji Lugansk: Ukrajinski vojnici digli u vazduh voz s oklopnim vozilima i ruskim vojnicima… (foto, video)

Danas je 84. dan ruske invazije na Ukrajinu. Vijesti vezane za rusku agresiju na Ukrajinu iz minute u minutu pratite na regionalnom portalu iBalkan.net…

19:52- Ukrajinski borci digli su u zrak voz s oklopnim vozilima i ruskim vojnicima koristeći eksplozivnu napravu u okupiranom južnom gradu Melitopolju, saopćile su ukrajinske snage teritorijalne obrane.

‘Eksplozivna naprava postavljena na željezničku prugu eksplodirala je ispod vagona s osobljem. Pritom je oštećena željeznička pruga i oprema’, stoji u izvještaju.

Čitaj još:   Rožajci PORUČILI četniku Kovačeviću: ''Ova generacija spava na jedno oko!''

Kasnije je objavljeno da se voz sastojao od deset vagona, a bomba je eksplodirala ispod vozila s vojnicima.

Oštećena su dva željeznička kolosijeka, a oklopni voz je zaustavljen. Zaustavljena je i lokomotiva s deset spremnika goriva koja je pratila oklopni voz.

Rusko Ministarstvo obrane nije zasad komentiralo ove navode.

19:07- Glasnogovornik turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana rekao je da će napredak u nastojanjima Finske i Švedske za članstvo u NATO- u biti moguće samo ako se poduzmu konkretni koraci vezani uz rješavanje zabrinutosti za nacionalnu sigurnost Turske.

Ako očekivanja Turske ne budu ispunjena, napredak procesa neće biti moguć, istaknuo je.

18:52– Američki predsjednik Džo Bajden izjavio je danas da će SAD raditi s Finskom i Švedskom kako bi ostali na oprezu od bilo kakvih prijetnji njihovoj zajedničkoj sigurnosti dok se razmatra članstvo dviju zemalja u NATO- u.

Biden je u izjavi rekao da snažno podržava zahtjeve Finske i Švedske za pridruživanje NATO-u za koje je rekao da bi ‘još više ojačali našu obrambenu suradnju i koristili cijelom Transatlantskom savezu’.

Čitaj još:   ROŽAJE: Porodice poginulih ogorčene na roditelje koji su dali volan maloljetniku?! VOZAČ "AUDIJA" (16) DOBIO KOLA, IAKO NIJE IMAO DOZVOLU... (foto)

Prijave dviju zemalja će razmatrati 30 zemalja članica vojnog saveza, a očekuje se da će proces trajati nekoliko sedmica.

izcor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more