IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKŠIĆ: Jednima pendrek i suzavac, drugima molba da se raziđu… (foto, video)

Dvostruki aršini policije u Nikšiću tokom proslave Dana državnosti…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, petak 15. VII 2022… 00: 38… NIKŠIĆ: Jednima pendrek i suzavac, drugima molba da se raziđu… (foto, video)

Policija u Nikšiću juče je demonstrirala potpuno različit tretman prema grupi ljudi sa crnogorskim obilježjima koji su slavili Dan državnosti i onima koji su nosili trobojke, majice sa slovom Z- simbol onih koji podržavaju invaziju na Ukrajinu, ali i pjevali šovinističke pjesme, između ostalog,,… leleču Turci kukaju bule…“

Dok je prema prvima, među kojima je bio veliki broj maloljetnih, ali i starijih osoba, ispaljena salva suzavaca nakon što se začuo glas, očito komandira:

,,Dosta je bilo. Bacaj hemiju!“ i korišćen pendrek, drugima je prijateljskim tonom poručivano da se povuku iz Manastirske ulice, gdje ih je prethodno policija bez riječi propustila.

Naime, na snimcima koje je na svom fejsbuk profilu objavio jedan od predvodnika grupe prosrpskih ekstremista Slavko Perošević uočavamo načelnika Centra bezbjednosti Nikšić Dragoljuba Pekovića koji nasuprot kolegama na drugoj strani, u više navrata ljubazno moli okupljene da se raziđu…

Čitaj još:   EKSKLUZIVNO iz NOVOG PAZARA: Dan prije zločina, Nusret i Rijalda bili na večeri, ona ćutala o tome šta mu njen bivši sprema... (foto)

Da molbe nisu urodile plodom bilo je jasno već narednog momenta kada je grupa sa trobojkama i srpskim zastavama počela pjevati: “Nije ovo Cetinje”.

Na snimku Peroševića čiji opis glasi “Nas 50 ide na 1.000 Komita “, uočavamo i da je apel ekstremistima da se raziđu uputio i uniformisani policijski službenik koji poručuje: “Budite vi pametniji, majka mu stara”.

Nedugo nakon toga, Peković je okupljene ponovo zamolio da se raziđu, ovoga puta nakon što su uputili prijetnje i psovke novinaru Pobjede, na šta su mu oni odgovorili psovkom.

Nakon pomenutih događaja, postalo je i više nego jasno da je osim profesionalizma, upitan i autoritet prvog čovjeka nikšićke policije čije molbe u više navrata nisu uvažene.

Na odgovornost šefa nikšićkog centra bezbjednosti ukazale su i pojedine političke partije.

Da je u najmanju ruku sumnjivo djelovanje nikšićke policije, nagovještava i izjava ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića koji je kazao da je formirana komisija koja će se baviti postupanjem policijskih službenika u kontekstu ispitivanja propusta i prekomjerne upotrebe sredstava prinude.

Čitaj još:   ZNATE ili ne: VIŠE OD Petine Amerikanaca ne govori engleski jezik...

izvor Pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more