IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BAKIR IZETBEGOVIĆ ŠOKIRAO DODIKA: “Kaže da su se muslimani prebrojali, ovo je udar na mir i stabilnost!” (foto, video)

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović aktivno obilazi općine i gradove širom BiH, sastajući se sa članovima i simpatizerima Stranke demokratske akcije. Jedan takav skup organiziran je sinoć u Hadžićima, gdje je Izetbegović rekao da “HDZ neće dobiti ekskluzivitet, već pravična rješenja, onoliko koliko im pripada”…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 26. VII 2022… 19: 28… BAKIR IZETBEGOVIĆ ŠOKIRAO DODIKA: “Kaže da su se muslimani prebrojali, ovo je udar na mir i stabilnost!” (foto, video)

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović aktivno obilazi općine i gradove širom BiH, sastajući se sa članovima i simpatizerima Stranke demokratske akcije. Jedan takav skup organiziran je sinoć u Hadžićima, gdje je Izetbegović rekao da “HDZ neće dobiti ekskluzivitet, već pravična rješenja, onoliko koliko im pripada”.

Predsjednik SDA je u svom obraćanju govorio je i o vojnoj snazi.

“Prebrojali smo se– i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate”, bio je kratak Izetbegović govoreći o slučaju “najgoreg scenarija”.

Čitaj još:   UŽAS U NJEMAČKOJ: Kamionom prošao kroz crveno i "pokupio" 31 vozilo, vozač vozio pijan... (foto, video)

Kako je rekao, Oružane snage će se morati poduprijeti letećim robotima, dronovima.

Na ove riječi predsjednika SDA burno je danas reagovao lider SNSD- a Milorad Dodik

“Izetbegović kaže da su se muslimani prebrojali, učesnici protesta, takođe muslimani, prebrojali su Hrvate i kažu ima ih za dva vagona. Nas Srbe niko neće prebrojavati, pa ni muslimani, ali treba da znaju da nas je dovoljno. Ovo što slušamo posljednjih dana od muslimana iz Sarajeva udar je na mir i stabilnost, jednako kao i Schmidtov nelegalni i antidejtonski dolazak i ponašanje u BiH”, poručio je Dodik…

Čitaj još:   Muslimani u Nišu zahtjevaju da se čuje MUJEZIN SA DŽAMIJE dok poziva vjernike na namaz

BONUS VIDEO: Bakir Izetbegović intervju za Tanjug

izvor (SB)

 

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more