IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BERLIN- NJEMAČKA UVODI POREZ ZA PLIN ZA POTROŠAČE: Hoće li i druge zemlje slijediti njezin primjer? (foto, video)

Naknada je namijenjena pomoći uvoznicima plina koji moraju kupovati skuplji plin od dobavljača izvan Rusije i trpe ogromne gubitke…

BERLIN: Svijet, Ekonomija, vijesti, ponedeljak, 15. VIII, 19: 35…  BERLIN- NJEMAČKA UVODI POREZ ZA PLIN ZA POTROŠAČE: Hoće li i druge zemlje slijediti njezin primjer? (foto, video)

Njemačka je najavila uvođe poreza na plin za potrošače, odnosno pristojbe od 2.4 centa po kWh. Ova će mjera stupiti na snagu od oktobra tekuće godine.

Njemačka je najavila uvođenje takse od 2,4 centa po kilovat satu plina od oktobra kako bi pomogla uvoznicima koji su pogođeni dodatnim troškovima zbog sve manje zaliha ruskog plina.

Visoke cijene energije postale su dominantna politička tema u najvećem europskoj ekonomiji jer troškovi života vrtoglavo rastu dijelom i zbog rata u Ukrajini.

Taksu je odredio Trading Hub Europe, tijelo koje su osnovali razni distributeri plina u zemlji.

Čitaj još:   MASOVNA TUČA, NA NACIONALNOJ OSNOVI: Tomović, pesnicom udarao, jezivi krici odzvanjaju Zadrugom... (foto i video)

Naknada je namijenjena pomoći uvoznicima plina koji moraju kupovati skuplji plin od dobavljača izvan Rusije i trpe ogromne gubitke, prenosi Hina.

Namet će službeno stupiti na snagu 1. oktobra, ali ne očekuje se da će utjecati na račune za plin do novembra ili decembra zbog propisa koji štite potrošače od promjena cijena.

Naknada je namijenjena pomoći uvoznicima plina koji moraju kupovati skuplji plin od dobavljača izvan Rusije i trpe ogromne gubitke.

Namet će službeno stupiti na snagu 1. listopada, ali ne očekuje se da će utjecati na račune za plin do studenog ili prosinca zbog propisa koji štite potrošače od promjena cijena.

BONUS VIDEO: 10 najčeščih pitanja o poreznim klasama u Njemačkoj

izvor Dnevnik.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more